Нека да поговорим за годността на уредите. Да включим и новите автомобили. Всеки закупил нов уред в наясно, че той върви с гаранционна карта. Клиентите обаче не са много наясно какво покрива този важен документ. Често се случва да се почувстваме измамени или неудовлетворени, ако получим отказ при заявяване на рекламация. Затова е добре да сме наясно какво покрива гаранцията на закупения уред или кола.

Ето как стоят нещата, стандартно!

  • Автомобили

При покупка на нова кола гаранцията се измерва в години или в километри. Стандартните варианти ви дават сигурност за 5 години или за 100 000 километра. Избирате най-доброто за вас. Има и екстри с допълнително заплащане. Така може да удължите зашитата, ако изберете вариант в километри. Важно е да искате пълен списък с повредите, които подлежат на безплатен гаранционен ремонт. Да си знаете!

  • Мобилни телефони/Таблети

Това е най-купувана техника, която най-лесно може да бъде повредена. В техномагазините гаранцията е стандартна и покрива софтуерни дефекти. Срокът е 24 месеца. Ако вземете устройство от мобилен оператор, покритието се разширява. Изгорели пиксели по екрана, надута батерия, онези жълти петна по дисплея и пукане от говорителя/слушалката могат да бъдат отремонтирани. Гаранционно, разбира се.

Повреда по вина на клиента като удар, мокрене и неправилна работа или използване на различно зарядно си е за ваша сметка. При отваряне в сервиза един намокрен телефон веднага се разбира. Няма място за хитруване! Можете да си платите за допълнителна застраховка, която покрива всички повреди. Дори и тотална щета.

  • Бяла техника за домакинството

Производителите на малки и големи уреди гарантират, че те ще ви служат 2 години. За да важи гаранцията, важно е да се доверите на оторизиран сервиз, посочен в книжката. Не отваряйте повреден уред, дори повредата да е малка и вие да сте майстор. В противен случай гаранцията става невалидна. Много производители вече предлагат удължена гаранция, от която може да се възползвате лесно.

Важно за всички уреди

  • Когато са в гаранция не се опитвайте да ги поправите сами, така нарушавате гаранцията;
  • Вода, удар, токов удар и др. подобни вреди директно отписват гаранцията;
  • Всички нови уреди са с 24-месечна или повече гаранция;
  • Задължително е към гаранцията да има касова бележка, лизингов документ или друг доказващ покупката.
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.