Основан през април 1976 г. в Калифорния от Стив Джобс, американският бранд с бързи темпове израства и се превръща в една от най-успешните мултинационални корпорации, специализирани в производството на електроника, компютърен софтуер, персонални компютри (настолни и преносими), мобилни апарати, смарт часовници и други преносими устройства.

Израствайки изключително бързо в ерата на модерните технологии, скоро след създаването си, Аpple изгражда солидна репутация на пазара, преборвайки лесно конкуренцията. Със своя дизайн, задълбочена философия, параметри и дори рекламни кампании, американските продукти бързо се налагат и превръщат в едни от най-търсените апарати в търговските вериги. Без значение възрастта и професията, хората сякаш омагьосани се втурват в закупуването на продуктите, съпоставяйки цената с качеството.

През 2012 г. Apple, напълно заслужено се превръща в най-богатата компания в света с пазарен капитал от милиарди щатски долари.

Сред най-успешните продукти на американската марка, завладяла цял свят, се отличават: Mac, iPad, iPhone, Apple Watch и други. 

 

Интересен момент в историята на Apple, представлява изборът на лого на марката. Тъй като Стив Джобс е израснал във ферма с ябълкови насаждения, но и като привърженик на веганството, той избира за първи символ да бъде изобразен Исак Нютон под ябълково дърво. Не след дълго обаче логото е променено, като този път е избрана многоцветна ябълка, която е използвана повече от 20 години, чийто цветове символизират цветния графичен интерфейс на продуктите Apple. 

През 1999 г., цветното лого е сменено с едноцветно, изобразено на видно място на всеки един продукт на марката. Към днешна дата все още това е логото, чрез което се разпознават и отличат американските скъпоструващи джаджи.

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.