Забелязахте ли вече новата мода в социалните мрежи?! Няма начин да не са ви попадали така модерните в последните дни аватари, които потребителите на Facebook започнаха да си правят. Трябва да признаем, че подобни забавления скорострелно се превръщат във всеобща мания. Както беше преди време, когато news feed-ът бе залят от снимки на побелели сбръчкани бабки и старчета.

Новата функция на Facebook – Avatar, дава възможност на потребители да правят свои анимирани версии. Тези забавни картинки можете да използвате като профилна снимка, също така да ги ползвате в коментарите си или да ги пращате на приятелите си с Messenger.

Как да си направите Facebook аватар?

Ако сте сред любопитните потребители, които държат да пробват всяка нова функция в най-популярната социална мрежа, значи вече сте проверили как става. И все пак, в случай че не сте разгадали мистерията, ето как:

Отделете си 5 свободни минути и отворете Facebook приложението на смартфон с Android и iOS. В долната част трябва да имате шест основни икони. В десния ъгъл ще видите последната икона – три хоризонтални линии, подредени една върху друга.

 

Кликнете върху трите хоризонтални линии и скролнете, докато откриете "Вижте повече " раздела и кликнете върху него. После изберете "Аvatars" функцията от менюто (ако не я виждате, значи все още нямате достъп до нея). След това ще бъдете подканени да въведете предпочитан от вас цвят на кожата.

За да продължите изберете бутона "Напред". Следва избор на прическа за виртуалния аватар. Също така можете да промените формата на очите, устните или да добавяте очила. Предвидени са и различни форми на тялото.

Когато най-накрая харесате вашия аватар, да знаете, че ще трябва да почакате, докато се генерира символа. След като това стане, може да започне истинското забавление.

6 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.