Бразилските самолетни инженери Embraer създадоха футуристичен транспортен проект на бъдещето, наречен Pulse, който може да бъде реализиран до 2070 година. Според тях след 50 години ще се използва универсално превозно средство, което ще използва безпилотна технология и ще може да се предвижва както на земята, така и във въздуха.

2 в 1

Концепцията съчетава безпилотен самолет с възможност за вертикално излитане и кацане, както и обикновен автомобил. Те са обединени от независима пътническа капсула, която ще се прехвърля и ще се използва както за полети, така и за пътуване по пътища.

Според бразилските футуролози пътниците ще могат да предприемат пътуване на дълги разстояния, само като се обадят за безпилотна универсална капсула на колела. След пристигането си на летището капсулата ще се отдели от шасито на колелата и заедно с хората ще се присъедини към безпилотния самолет. 

А след пристигане на местоназначението капсулата ще се изключи от въздушния механизъм и ще се присъедини към шасито с колела, за да се превърне отново в превозно средство, което се движи по пътищата.

Цялата конструкция, включително докинг механизмите към шасито на въздуха и земята, ще бъде електрическа. Вътре капсулата ще е оборудвана са удобни фотьойли, както и сензорни монитори с елементи от виртуална реалност, които ще позволят на пътниците да получат необходимата информация по пътя.

Харесайте страницата на Jurnal.bg и във Facebook

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.