Още преди 4-5 години статистиките показваха, че повече от половината българи ежедневно ползват интернет. В края на миналата година пък толкова бяха тези, които редовно посещават социалните мрежи. Предвид продължаващата социална изолация заради коронавируса, съвсем очаквано, процентите значително са се покачили. В нета вече е всичко живо – и малки, и големи, че и бабите даже.

Facebook отчита огромен скок на посещенията

Facebook вече дълги години е лидерът сред социалните мрежи, макар в последно време Instagram и някои други да набират голяма популярност. По тази причина едва ли някой ще се изненада от статистиките, сочещи, че и по време на пандемия това е едно от любимите места за забавление на интернет потребителите.

В последните няколко дни от Facebook отчитат огромен скок в потреблението в страните, в които има ограничения в придвижването на хора заради COVID-19, както е у нас. Пример ще дадем с най-засегнатата към настоящия момент от заразата страна – Италия, там се отчита и най-голям скок от над 1000% в груповите обаждания през миналия месец. Също така се наблюдава и 70% ръст във времето, което потребителите прекарват в приложенията на компанията, съобщи BBC.

Колко се е повишил общият трафик?

Гигантът сред социалните мрежи заявява, че общият трагик във всичките му платформи се е увеличил средно с 50% в най-силно засегнатите от заразата страни. Припомняме, че част от семейството на Facebook са още Instagram, както и WhatsApp. По-високата употреба обаче няма да предпази платформите от очаквания спад в дигиталната реклама в целия свят.

„Не печелим много от услугите, в които наблюдаваме засилена ангажираност“, пишат от Facebook в скорошна публикация.

40 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.