Най-популярната платформа в света – Facebook, намери начин да конкурира мрежата Pinterest. Това ще стане чрез новото приложение Hobbi, след новината за което цената на акциите на Pinterest за кратко спадна с над 4%, пише CNBC.

Новото приложение Hobbi е разработено от екипа на New Product Experimentation на Facebook. To вече е активно в Колумбия, Белгия, Испания и Украйна, пише Information. И макар засега да дебютира в толкова малко страни, функциите му го правят директен конкурент на Pinterest. Причината за това е, че също е социална мрежа за споделяне на снимки и тяхното организиране по теми.

„Организирайте снимките си във визуални колекции и вижте напредъка си с течение на времето“, гласи описанието на приложението.

Какво е Pinterest?

Социална мрежа за споделяне на тематични изображения. Потребителите имат възможност да колекционират снимки, видеа и друго мултимедийно съдържание, организирано в т.нар. табла, на които се закачват интересните материали. Мисията на сайта е да свърже всички хора по света чрез интересни неща.

Отговорът на Pinterest по повод новото приложени

В изявление за CNBC говорител на Pinterest коментира, че компанията остава фокусирана върху изграждането на инструмент за визуално търсене. Ето какво още казва представителят на приложението:

„На пръв поглед Hobbi изглежда като приложение за съхранение на снимки, което не предлага възможност за откриване, търсене и препоръки като Pinterest. Както е описано в App Store, целта му е да ви помогне да документирате и помните нещата, които правите, свързани с миналото, докато Pinterest е за откриване на идеи и вдъхновяване на бъдещи действия“.

46 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.