На интернет платформата Indiegogo електрическият скутер Xiaomi Himo H1 може да бъде закупен за $ 469. Широката му продажба трябва да започне през лятото със значително по-висока цена.

В сгънат вид "скутерът със седалка" от "Xiaomi" е не повече от лист хартия с формат АЗ. Точните размери са 49х35х35 см, а и не тежи много - само 14,5 кг. Максималната скорост на скутера е 18 км/ч. Запасът за пробег - 30 км.

Акумулаторът е с капацитет 7,5 амперчаса (1,8 кг) и осигурява на мотора енергия за 30 километра, а зарядът може да бъде възстановен за 4-6 часа.

В същото време производителят предоставя гаранция за батерията, включително поддържане на 80% от капацитета след 500 цикъла на зареждане/разреждане, възможност за работа в продължение на 1500 цикъла и 18-месечна гаранция за батерията. Освен това акумулаторът на скутера е сменяем. Това ви позволява да си имате един или два резервни източници на енергия в запас.

Himo H1 е анонсиран още през миналата година, като купувачите в Китай от известно време могат да го поръчат за 2999 юана (около 425 долара). А сега такава възможност има за всички по света. 

42 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.