Пандемията от коронавируса категорично напомни на всички колко важно е да си мием ръцете. Вероятно като поотмине истерията животът ни отново ще влезе в обичайната си рутина, което означава, че много хора ще започнат да пренебрегват препоръките за висока лична хигиена. Но спокойно! Има решение на този проблем – от Google.

Специална джаджа, която ще ни напомня да си мием ръцете

В случай че сте от по-разсеяните хора, които понякога забравят да минат през банята, когато се приберат у дома, няма нужда вече да се притеснявате. За вас е умният часовник с платформата Wear OS на Google.

Нововъведението в тази джаджа скоро ще започне да дава препоръки на притежателите си да си мият ръцете. Всички устройства с версия 5.4.0 на Wear OS или по-нова автоматично ще напомнят на притежателите си да спазват хигиена по време на пандемията от коронавируса COVID-19, съобщи онлайн изданието Android Police.

Колко често ще се случва това?

Разбира се, няма как устройството да „разбере“ кога се прибираме от разходка до магазина или сме извършвали физиологичните си нужди, за да се активира. То обаче ще подсеща потребителите поне веднъж на всеки три часа.

И още нещо много важно – ще следи качеството на миенето, напомняйки за сапуна и следейки за продължителността на процеса. Ще активира таймер за 40 секунди, което е два пъти повече от препоръчителното време. Освен това няма да приема опити за минаване между капките, използвайки само вода или дезинфектант.

Компромиси

Предвидено е обаче часовникът да не е прекалено настоятелен и досаден. Той ще предлага и опция за отлагане на напомнянето или изключването им, а също и ще се съобразява с активността на потребителя си.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.