В платформата за онлайн финансиране Kickstarter се появи нов проект, който за отрицателно време набра изключително голяма популярност. Той не само достигна първоначално заявената сума за стартиране на проекта, но дори я прескочи над 10 пъти. 

Става дума за робота котка MarsCat, който се оказва далеч по-достъпна алтернатива на Aibo, който преди време представи Sony. Котката може да се самообучава, което ѝ позволява да изгради собствен характер на база навиците си. В тялото ѝ са вградени 16 подвижни части, което позволява максимална гъвкавост, присъща на една истинска котка. MarsCat може да стои в различни пози и да изпълнява гласови команди.

В тялото на робота са вградени множество датчици, камера, микрофони и високоговорители. В очите на котката са вградени OLED екрани, които могат да показват изражение и емоции. MarsCat може да разпознава стопанина си и да издава различни звуци.

Роботът котка се очаква да се появи на пазара през май 2020г., като за инвеститорите от Kickstarter цената е 699$, а за всички останали желаещи да се сдобият с джаджата - 1299$.

Източник: Digital.bg

37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.