Информация от Южна Корея разкрива, че компанията Samsung си е поставила амбициозна цел по отношение продажбите на сгъваемия Galaxy Z Flip. Според източници от индустрията, цитирани от Korea Herald, компанията планира през тази година да реализира 2.5 милиона броя от атрактивния модел, който ще има по-ниска цена спрямо Galaxy Fold, предава Mobile Bulgaria.

Samsung подготвя първоначална партида от 500 000 броя от смартфона, който бе представен официално на 11 февруари. Това обаче не попречи на компанията да пусне реклама на устройството по време на церемонията за връчване на наградите "Оскар".

Смартфонът с вертикално сгъване е втори със сгъваем дисплей за компанията, който ще се появи на пазара в рамките на 6 месеца. Продажбите на Galaxy Fold започнаха през септември след забавяне от няколко месеца за отстраняване на конструктивните проблеми на първата версия. От този месец устройството се предлага официално и в България.

Някои анализатори обаче са скептични, че Samsung ще успее да реализира 2.5 милиона броя от Galaxy Z Flip, защото от Galaxy Fold са продадени около 500 000 броя. Един от начините за повишаване на продажбите е по-ниската стартова цена на новия модел - в Корея той ще струва около 1.5 милиона вона (1155 евро) при 2.3 милиона вона (1700 евро) за Galaxy Fold. Korea Herald разкрива, че следващата версия на Galaxy Fold ще дебютира през август.

Източник: Dir.bg

47 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.