В последно време нищо не е същото. След появата на COVID-19 прекарваме все повече време онлайн и изглежда такива ще са тенденциите и занапред. Оказа се обаче, че и онлайн пространството търпи сътресения. Затова редица приложения и услуги спряха да работят за iOS устройства наскоро. Сред тях са Spotify, Pinterest, Tinder и Viber, а причината според анализаторите е социалната мрежа Facebook.

Становище на Viber

"Хиляди приложения в света, включително Viber на iOS / iPhone, спряха да работят поради технически проблем, който ще бъде отстранен възможно най-скоро. Не деинсталирайте и преинсталирайте Viber - няма да отстраните проблема", посъветваха представители на компанията.

Причината

Точната причина за прекъсванията не е потвърдена засега. Предполага се обаче, че става въпрос за софтуерен проблем на Facebook или iOS SDK софтуера, който много приложения използват. Междувременно Facebook призна още вчера сутрин (10 юли), че софтуерът им създава проблеми.

„Ние знаем и проучваме увеличаването на грешките в iOS SDK, което води до срив на някои приложения“, заявиха от фирмата в официално съобщение.

Подобна ситуация имаше и преди два месеца.

 „Facebook наистина настоява разработчиците да инсталират SDK, вероятно защото искат богатите данни, които могат да събират от потребителите на тези приложения“, каза разработчикът на приложения Гилхерм Рамбо през май.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.