Животът на модерния човек на нашето време е направо немислим без мобилен телефон. А на пазара можем да намерим смартфони на достъпни цени, така че не е никак трудно да си го позволим. А имайки такъв, освен че улесняваме ежедневието си, намираме и нови начини за забавление.

Ако трябва да погледнем по-глобално на въпроса, ще признаем, че през последното десетилетие станахме свидетели на трансформация на начина, по който общуваме със света. Използваме различни платформи за споделено пътуване, возим се с непознати, резервираме хотели онлайн, плащаме сметки и покупки виртуално, играем видео игри… И в основата на всичко това са мобилните приложения, твърдят от CNET.

Приложенията през миналата година

120 милиарда тегления на приложения през iOS и Android устройства. Това показват цифрите за изминалите дванадесет месеца, което е с 5% повече спрямо предходната година, стана ясно от доклад на компания за анализ на приложения App Annie.

И още едно пояснение – това число представлява само новите изтегляния, без преинсталиране или актуализации. Плащанията за приложения нарастват още по-бързо и достигат 90 милиарда долара в световен мащаб. Това е с цели 15% повече от резултатите през 2018 г.

Топ 5 на най-теглените приложения

  • Facebook – да вдигнат ръце тези, които нямат профил в тази социална мрежа и не използват т.нар. клюкарник от телефона си.
  • Facebook Messenger – изключително удобство, което улесни комуникацията ни във Facebook пространството.
  • WhatsApp Messenger – още един лесен начин да поддържаме виртуална връзка с познатите си.
  • Instagram – нашият виртуален албум, с който да накараме последователите си да ахнат от невероятните ни снимки. Е, ако фотосите ни не са с топ качество, социалната мрежа ни осигурява възможност да ги подобрим.
  • Snapchat – още едно страхотно място за нашите снимки и съобщения. Супер е и заради възможността за преправяне на снимки в реално време с многобройни забавни ефекти.

Прави впечатление, че третата най-популярна социална медия - Twitter, липсва в този списък. Причината е, че се нарежда чак на 10-то място. Изпреварват я приложенията на Skype, TikTok, UC Browser и YouTube.

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.