Един от проблемите, който имат повечето притежатели на смартфони, е бързото изтощаване на батерията. Това е съвсем разбираемо, защото модерните мобилни устройства предлагат какви ли не приложения, които улесняват и същевременно разнообразяват ежедневието ни. Но… колкото повече са те, толкова по-често се налага да зареждаме телефона си.

Някои от триковете, с които да се погрижим батерията на смартфона да издържи по-дълго, са затваряне на приложенията във фонов режим, спиране на Bluetooth и Wi-Fi свързването, когато не са ни необходими. Има обаче и други методи:

Не ползвайте разклонител

Звучи ви странно?! Специалистите препоръчват да включваме зарядното директно в контакта – да избягваме разклонителите и USB порта на компютъра. Освен това използвайте оригиналното зарядно, с което сте купили телефона.

Почиствайте порта за зареждане

Е, нямаме предвид всеки ден да се занимавате с това, но поне понякога отделяйте време за почистване на порта. В тази малка дупчица могат да се съберат много мръсотии – нещо, което определено ще пречи на правилното зареждане на устройството.

Слънцето не му влияе добре

След като телефонът е бил изложен на слънце, по-добре изчакайте преди да го сложите на зарядното. Възможно е в противен случай батерията да загрее прекалено много или пък зареждането на приключи прекалено рано, отбелязва Reader’s Digest.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.