Когато изкуството срещне науката - всичко е възможно. С това описание върви кратко видео, което трупа популярност в социалните мрежи. Мнозина от потребителите не знаят кой е авторът, но дружно се съгласяват, че видяното е празник за сетивата.

Накратко в клипа се представя как от една нишка се създават не само най-различни фигури, но и се използва електричество. Как се случва това и защо е направено обаче?

Време е да хвърлим светлина върху тази мистерия.

Всъщност става въпрос за креативна реклама на Канденко - базирана в Япония компания за електрически и енергийни съоръжения като вътрешни електрически кабели и високоволтови преносни линии. Компанията, свързана с Tokyo Electric Power, също така изгражда екологични съоръжения и комуникационна инфраструктура. 

 

От самата компания обясняват видеото:

Когато правите различни форми със специална проводяща нишка Smart-X върху филцова тъкан, електричеството преминава през проводящата нишка, така когато се затвори веригата се включва светлината и се създават градския пейзаж и хората с уникален механизъм.

 Корпоративното послание е, че „всеки човек осветява бъдещето“ и корпоративните дейности, които не само свързват електричеството, но и свързват хората и бъдещето чрез различни дейности за социални приноси, се изразяват чрез технология, използваща проводящи нишки и изразяване на нишки.

 

Канденко е създадена на 1 септември 1944 г. със седалище в Токио, Япония. Към днешна дата служителите ѝ наброяват близо 7500. Компанията има бази в различни страни, като Сингапур, Малайзия, Тайланд, Виетнам и Тайван.

А това не е е единствената креативна реклама на компанията. 

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.