Необичаен смартфон, подобен едновременно на най-модерната джаджа и на стационарен телефон от миналото, нашумя в мрежата. Какво се знае за забавното развитие на инженер от САЩ?

Джаджа, наречена Rotary Un-Smartphone, е изобретена от жена инженер на име Джъстин Хаупт през 2020 г. В продължение на около година разработчикът работи върху своето въображение и сега всеки може да си купи необичаен смартфон , за който ще разкаже Joinfo.ua.

Изобретението

Основният проблем на мобилните телефони, според Джъстин, изобщо не е в митичната радиация, а във факта, че малка джаджа контролира цялото свободно време на потребителите, използващи социалните мрежи.

Ето защо изобретателят разработи Rotary Un-Smartphone - той прилича на компактен стационарен телефон, който изискваше специален циферблат за набиране. Няма да можете да направите снимка, видеоклип или да използвате Instagram от притурка, създадена от Justine - тя просто няма необходимата функционалност за тези действия.

Единствената функция на тази джаджа е обажданията. Можете да наберете номера на приятел или той да ви се обади, но тук свършват възможностите на Rotary Un-Smartphone.

В момента авторката е разработила специални комплекти, които позволяват на всеки потребител да сглоби самостоятелно свой смартфон с циферблат.

Джъстин Хаупт, изобретател на смартфона

Създателката е направила първия модел специално за себе си, но проектът ѝ предизвиква голям интерес сред потребителите на мрежата, така че жената пуска необичайната джаджа за масово производство. По предварителна информация устройството ще струва $ 390.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.