Светът на компютърните игри се оказа не съвсем свободен, защото наскоро беше забранена една много популярна игра по цял свят. Името ѝ е Plague Inc. (в превод „Чума инк.”), в която задачата на играча е да убие човечеството с вирус. В Китай тя вече е забранена, защото според властите в нея се разпространява „нелегална информация”, твърдят представителите на британската компания, която създала играта „Ндемик Криейшън”.

Какво представлява играта?

Това е компютърна симулация, която излиза на пазара още през 2012 г. и много бързо набира световна популярност. Тя  може да се играе на Android и на iOS платформи. Задачата на състезателите е да унищожат човешката раса с помощта на чума, която всеки сам да създаде.

Позицията на създаделите?

„Все още не знаем със сигурност дали премахването на играта от китайския пазар е заради настоящата епидемия с коронавируса. Въпреки това, образователното значение на Plague Inc. неведнъж е било признавано от организации като „Центъра за превенция и контрол на заразни болести” .

В момента работим със световни здравни организации, за да измислим начин как най-добре да подпомогнем техните действия срещу COVID-19. Тази игра кара потребителите да мислят и да научат повече за глобалните здравни проблеми”, казаха в официално изявление от компанията, създател на играта.

37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.