Очи, които тотално ще ви пленят, нежна усмивка, която ще ви накара да се прехласнете по нея..., а когато започне да говори за голямата си страст - астрологията, няма да ви се иска да спира. Представяме ви очарователната повелителка на планетарните потайности Нели Георгиева.

Nells, както стана известна преди години, дебютира в публичното пространство като изпълнител и композитор. Всъщност неотдавна дори екипът на световната звезда Бритни Спиърс хареса нейна творба, но нашенката реши да запази мелодията за себе си.

Към днешна дата Нели е успешен и, както ще видите, много добре подготвен и увлекателно разказващ астролог. Именно това ѝ амплоа е акцентът на срещата ни, а скоро очаквайте още куп интересни теми в нейната специална рубрика в Jurnal.bg. Повече за това, предстои да ви разкрием в близките дни, а дотогава нека се докоснем малко до нейния звезден свят.

Преди време ми призна, че искаш да постигнеш щастието. Е, няколко години по-късно можеш ли да кажеш, че успя?

Мисля, че съм на правилния път. Ако човек стигне до някакво място и си каже „Ей сега съм доволен от себе си, щастлив съм, завършен съм”…, тогава няма да има смисъл да живеем. Затова предпочитам на тази възраст да не съм напълно завършена, напълно реализирана и напълно доволна от себе си и живота си, за да има накъде да се развивам. Първо трябва всеки да дефинира за себе си какво е щастието. Дефиницията е може би вътрешното усещане, че си на прав път.

Как да те представим на читателите? Преди няколко години щях да кажа, че си певица, но сега си астролог?!

Има много общо между музиката и астрологията, честно казано. От сегашната си позиция на астролог, и двете дисциплини имат много общо с планетата Наптун. Първо тя е сериозна връзка с вселенското съзнание. На твореца, музиканта, човека на изкуството някой отгоре му спуска някакви неща. Астрологията пък е много сериозна дейност по комуникация със силите, които ние не виждаме, но те работят винаги в наша полза. 

Факт е, че музиката е много голяма моя любов и аз продължавам да ѝ се наслаждавам. Не мога да кажа, че напълно съм я изоставила – практикувам си моите влечения към изкуството на едно хоби ниво вече. По пътя осъзнах, че много от нещата в бизнес план не са за мен и там някъде спрях.

В бизнес план тук в България или по принцип?

По принцип. Не можем да обвиняваме българската музикална сцена. Тя функционира по световни стандарти, особено в момента няма какво да ни изненада. Но не става въпрос само за изкуство. Трябва да си много сигурен в какъв бизнес модел влизаш и много наясно какви са ти и границите, и задълженията.

Например този нощен живот, много типичен за хората на изкуството, аз не мога да го живея. Не съм такъв тип. В момента, в който си дадеш представа, че дадена професия не е за теб, колкото и да я обичаш, може би ти олеква, защото очакванията вече са други. Важното е на ежедневно, на битово ниво човек да се чувства комфортно, защото иначе колко време ще издържи?!

Астрологията ли ти отвори очите за това?

Всъщност не. Цял живот съм се интересувала от астрология. От дете имам талант да запаметявам зодиите на всички хора около мен. Не съм го правила съзнателно. Винаги съм била любител, но в един момент си казах „Музиката нещо куца”. Не я усещах точно като моето, не бях готова да дам 100% от себе си и реших да отида на астролог. Отидох при една астроложка, която беше много силно препоръчана. Тя ми наговори много кофти неща, напълни ми главата с много въпроси и излязох с горчиво усещане, че нищо не съм разбрала. Освен това имах усещането за  лоша предопределеност. Жената не беше достатъчно голям психолог да поднесе нещата по правилния начин.

ПРЕКВАЛИФИЦИРАНЕ

Това ли беше преломният момент, в който ти така се увлече от астрологията?

След този случай започнах да чета много. Записах и един курс по астрология, после записах друг курс и започнах да правя хороскопи на мои приятели. Те започнаха да ми водят техни приятели и в един момент просто си сложих цена. Така разбрах, че това ще е някакъв вид професионална реализация. 

Трябва ли да се казват лошите неща?

По принцип работата с хора не е за всеки. Има страхотни астролози – и практици, и теоретици, обаче самата интеракция не им идва от вътре. Трябва да си психолог, да знаеш докъде можеш да си позволиш да говориш на някаква тема, трябва да опипаш почвата, да видиш психопортрета какъв е… Много са компонентите и всички те трябва да се съчетаят. Разбира се, бидейки професионалист, ако видиш някакъв труден аспект, няма как да го премълча. Но трябва да знам по какъв начин да поднеса дадена информация и да дам всичките възможно начини, по които този аспект може да се разгърне, защото вероятността не е само една.

Факт е, че повечето хора четат хороскопите си, но много от тях не вярват?

Заложено е в природата на човека да иска да знае какво му предстои. Ние сме единствените съзнателни същества на тази планета, които усещаме понятието време и затова бъдещето много ни вълнува.

И какво ако разберем какво ще ни се случи?

Въпросът е не да разбереш какво ще ти се случи, а да си подготвен. Ако плануваш някакво бизнес начинание и смяташ да инвестираш голяма сума пари, добре е да се консултираш с астролог, защото ако звездите не са на твоя страна, чисто материално, възможността да изгубиш тези пари е доста голяма. Ако предприемеш същото действие в друг по-благоприятен период, то може да е успешно.

В случай че чисто вселенски не сме настроени на точните биоритми, може да спрем да си вярваме, а може причината да е просто период – транзит, който ни е пречел. Не си мислете, че ще дойдете при мен или някой мой колега, и ще ви кажем, кога ще дойде краят на вашия живот. Тези неща не се виждат по този начин. Има астролози, които твърдят, че могат да предскажат такова нещо, но аз не го вярвам. Нека хората да не се страхуват! Ако има труден период, той трябва да се обсъди как да се мине по-леко. Това е идеята на астролога – да ти каже варианти, които ще ти облекчат ситуацията.

Ако искам да започна нов бизнес, с какво да се съобразя?

Първо трябва да се направи анализ на твоята натална карта – дали ставаш за бизнесмен или, примерно, за артист. След това трябва да се види, чисто като прогностика, самият период дали е удачен за стартиране на нова дейност. И след това да видим конкретния месец и да изберем точната дата, която ще бъде най-успешна, защото самото мероприятие е като акт на старт, т.е. то също има натална карта и има предпоставки да го програмираме да бъде успешно. Но ако ти не ставаш за бизнесмен, и най-прекрасната дата да ти избера няма да се получат нещата.

Значи като за начало трябва да опознаем себе си?

Да, но това е много трудно. Това е и работата на астролога, психолога и всеки, който те консултира…, да види чисто обективно как стоят нещата, за да ти поднесе една смляна информация, в която ти да се разпознаеш. 

Първо на себе си ли направи хороскоп?

Интересно е, че когато човек започне да се заминава с астрология, първоначално е фиксиран върху собствената си натална карта и иска да разгледа всеки един елемент вътре. Има моменти, които и мен ме притесняват като прогностика и си ги чакам с трепереща лъжичка. Но имам знанието да опитам да променя нещо, а ако не мога, да стисна зъби и каквото е, такова. 

НАЦИОНАЛЕН СКЕПТИЦИЗЪМ

Българите не сме ли по-скоро скептични към астрологията?

Не, българинът има една кофти култура, свързана с гледачки, баячки… Някои астролози пък смесват Тарото с астрологията. Може да има нещо, което по-скоро към Тарото ме влече, но засега си мисля, че трябва да се облегнем на теорията за планетарните аспекти – нещо, което не подлежи на компромис. Не е нещо имагинарно. Има достатъчно осъзнати астролози, които представят нещата по по-лек и не толкова фаталистичен начин. 

Какви хора идват при теб?

Предимно жени, мъжете са много по-малко склонни. Дори и да им е интересно, трудно си признават – имат някаква бариера да кажат „Вярвам”. Мъжете по-често питат за работа, за бизнес, а жените – за личния живот, за любов, за връзки, за семейство, за деца. 

Колко време ти отнема подготовката на един хороскоп?

Обвързано е с очакванията на клиента. Една стандартна консултация е час и половина и включва анализ на натална карта и прогностика на следващите една или две години. Това обаче е доста повърхностна прогностика. Ако обаче човек има някакъв конкретен план да прави някакви неща, тогава вече се влиза в подробности – конкретно дни по дни се гледат нещата и се коментират. 

Как могат да те намерят хората?

В социалните мрежи има моите контакти и на място в офиса ми в Студентски град.

Често ли те търсят?

Да, понякога имам усещането, че съм някакъв вид бърза помощ. Принципно идват хора, които имат проблеми. Много рядко ще дойдат в момент, в който всичко им е наред. Имат нужда просто да поговорят с някого. И по-добре да дойдат при мен, отколкото при баячка или гледачка.

Нали знаеш, че българите не сме отворени към говоренето с психолози. Така че астролозите може би са по-удачен вариант?

Първо отиди на психолог, защото той ще ти подреди нещата в главата, а после отиди на астролог, който да ти даде алгоритъм, по който да действаш оттук-нататък. Но ако астрологът е и достатъчно добър психолог, ще те изслуша, ще ти влезе в болката и ще разбере, че проблемът за теб е много важен.

Не е ли малко опасно да се фиксираме върху хороскопа си?

Да, аз самата не гледам какво ще ми се случва ежедневно. По-хубаво е да не знам, иначе човек се фиксира и ако е малко по-маниакален тип, нещата може въобще да не станат приятни. В един момент просто казвам „Живей”, трябва да има тръпка. 

Какво не искаш да знаеш за себе си, изключваме финала…

Има хора, които искат да знаят такова нещо, но не трябва. Какъв е смисълът от това?! Според мен мажоритетът от хората не сме готови за такава информация – не сме узрели като човечество за тази еволюционна стълбица да осъзнаем какво означава смъртта. Не случайно тази тема е толкова болезнена. Аз не искам и да я коментирам, а като цяло не искам и за здраве да гледам. Ако човек е болен, аз лично го съветвам да отиде на лекар, не на астролог. 

Има ли шанс да се опознаем на 100%?

Според мен не. Боравим с някакво знание, което са ни оставили нашите предци, което е било оставено на тях. Като цяло не сме развити до там. Според мен няма човек на тази планета, който да знае какво се случва извън неговите 5 сетива. 

Понеже още сме в началото на годината, ще направиш ли кратка прогноза за страната ни?

Държавата България е под зодиакален знак Козирог и Сатурн ни управлява като цяло. От 2018 г. насам беше много удачно време да построим нови основи навсякъде. 2020 г. отново ни позволява да градим в тази посока и ще е много важна година, в която ще се случат много промени на статуквото – смяна на вече не работещи структури. Ще има и някакъв вид надигане на общественото мнение. 

47 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.