Ако трябва да сме честни, поп-фолк средите бъкат от мераклии за слава. През годините видяхме не една и две звезди да залязват също толкова бързо, колкото са изгрели. И все пак жанрът продължава да е сред най-слушаните по нашите географски ширини, а това обяснява и желанието на младите таланти да намерят мястото си в него.

Най-новото попълнение се казва Павел. През февруари тази година той дебютира с песен на популярния композитор Оцко, а заглавието на парчето е „Звезда”, сякаш олицетворение на това, към което се е устремил изпълнителят.

По-наблюдателните може и да са го помнят от опита му в музикалното риалити „Гласът на България”, където стигна до кастингите на тъмно. Там обаче го препъна песента „Трепни” на сръбската фолк икона Цеца. Почитателите на клюкарските колонки пък сигурно го знаят от многобройните скандали, с които е свързано името му. И макар че не е много разговорлив по тези теми, известността го изисква.

Биографията ти подсказва, но все пак - защо реши да правиш кариера в поп-фолка?

На тази музика се забавлявам истински и се усещам най-силен като изпълнител в този стил.

Ако трябва да говорим в цифри, от колко години пееш?

От 15 години, професионално - от 7. Обучението ми започна през 2013 г. в музикалното училище в Широка лъка, а кариерата ми като изпълнител в музикална компания и песен в ефир – през февруари тази година. Преди Широка лъка съм посещавал музикален педагог и школа по народно пеене в продължение на 8 години.

С какво, според теб, се отличаваш от другите поп-фолк изпълнители?

С това, че съм здраво стъпил на земята.

Засега. Никой не е застрахован от главозамайване...

Имам някакво чувство, че при мен трудно ще се случи... Прекалено съм самокритичен!

И как точно станаха нещата с професионалния старт?

Много дълго време (в продължение на 2 години) се колебаех как точно да тръгна и на кой екип да се доверя да стои зад гърба ми. Моят колега Меди Гогов знаеше, че искам да започна да създавам свое собствено име в тези среди и да градя музикална кариера. Една вечер ми се обади да се срещнем и ме заведе при музикалния продуцент Йорданчо Василковски - Оцко, който е композиторът на дебютната ми песен "Звезда".

Преди време направи опит в "Гласът на България". Какво се случи там?

Да, преди 3 години в петия сезон на предаването. Направих фурор и си тръгнах. Нищо особено... Не съм искал да продължавам.

Защо се яви на кастинга тогава? Само за да се покажеш ли?

Просто исках да видя какво е. От 4200 участника бяхме одобрени само 40 за кастингите на тъмно. Неподходящият избор на песен ми изигра лоша шега, но изборът не беше мой!

А на кого?

Този въпрос го отправете към продуцентите на формата.

Ако изборът зависеше от теб, коя щеше да е песента?

Аз се явих с 2 песни и бях одобрен за кастингите с тях – „Излел е Дельо хайдутин” и „Гълъбо” на Миро.

ЗА КРИТИКАТА

Каза, че си доста самокритичен. Как реагира на критиките на Камелия във формата?

Критиката винаги ме е амбицирала! Относно тази на Камелия към мен мога да кажа, че за да критикуваш някого от към начин на изпълнение, ти самият трябва да можеш да изпееш дадената песен по-добре от него. Надявам се, че ме разбираш...

Типично по български има злобни коментари и под клипа на дебютната ти песен "Звезда"... Четеш ли ги или предпочиташ да си ги спестяваш?

Никога не съм чел коментари под мои изпълнения! Оценили са ме достатъчно големи професионалисти. Аз знам колко мога! Винаги и за всичко има 2 мнения. Не можем на всички да се харесаме и не трябва!

Още си в началото, но с какво искаш да те свързват хората?

С  музика.

ЗА СКАНДАЛИТЕ

А със скандали? Търсиш ли ги или просто те те намират?

Те ме търсят, но не ме намират.

Добре, ще разкажеш ли тази история с Валентин Кулагин?

Медиите са я разказали по-добре от мен. Избягвам да разказвам каквото и да било, така или иначе всяка моя дума се "украсява"... Да, имахме пререкания, но всичко е останало във времето. На този етап нямаме отношения, нито пък има някакво напрежение, поне от моя страна.

А как се запознахте с него?

Покрай общи приятели.

Какво те свързва с Евгени Минчев?

Абсолютно нищо. Евгени ме покани да се снимам в клипа на негова песен, но така и не се доуточнихме.

Вярно ли е, че приятелите те наричат Шанел и Преслав?

Никой не ме нарича така. Това беше PR трик, измислен от екипа на „Гласът на България”. Оказа се доста успешен.

ВИЗИТКА

С музика Павел се занимава още от дете. За това много помага неговата баба, която забелязва таланта му и го завежда при музикалния педагог и родопски изпълнител Младен Койнаров. След 8-годишна подготовка при него Павел започва да учи в музикалното училище в Широка лъка. Следва Софийския университет със специалност „Музикална педагогика – поп и джаз пеене”, където е приет през 2018 г.

1 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.