Продължаваме срещите с новите поп-фолк надежди. Този път ви представяме заралията Митко Влайков, който се захваща с музика още от дете, но после се посвещава на учението. В крайна сметка решава да не прави компромиси със страстта си и дебютира в поп-фолк средите, паралелно с проектите си в други сфери. Стартира с доста провокатично парче – „Играчка“, и продължава в същата посока. Какво планира занапред, разберете от самия него.

Здравей! Ако ти си човекът с въпросите, какво би попитал себе си?

Здравейте! Първо да кажа благодаря за поканата за интервю. За мен е удоволствие да бъда ваш гост!

За себе си знам всичко, затова няма нужда да си задавам въпроси. Оставям това на вас.

Като малък си се занимавал с музика, но я изоставяш, заради ученето. Какви бяха първите ти стъпки в музиката?

Първите ми стъпки бяха, когато бях около 10-годишен. Явявал съм се на музикални конкурси, но беше за кратък период.

Кой пръв забеляза таланта ти?

Семейството ми.

Как така “прескочи” в посока бизнес икономика, каквато специалност си учил?

Ходил съм на 2 конкурса в родния ми град и съм си тръгвал с отличия. Държах да запиша висше образование обаче и се насочих към икономиката, тъй като смятам, че ще ми е от полза в живота. Мога да кажа, че музиката не надделява – тя върви паралелно с другите мои занимания. Аз съм човек, който не може да се ограничи само в една сфера.

Четох, че си бил голям почитател на Галена и дори си ходел на участията ѝ, преди да навършиш 18. Ще ни разкажеш ли за това?

С Галена се познаваме от доста години. Харесвам много купоните, които прави по своите участия. Проектите ѝ са винаги различни и изпипани до последния детайл. Харесвам и други изпълнителки от жанра, но не искам да изреждам имена, тъй като може да пропусна някоя.

Правиш дебюта си с песента “Играчка”. Провокацията ли е това, на което смяташ да залагаш?

Идеята за дебютната ми песен се роди случайно, не съм държал на всяка цена да има провокация. Занапред мисля да представям различни проекти, дори ми се иска да изпея нещо по-стойностно и не толкова комерсиално.

В жанра вече има толкова много имена… Ти с какво си по-специален от останалите?

С това, че съм един от малкото изпълнители, тръгнали без продуценти, ротация по телевизията и голям екип, който да работи за името му. Участвам както в създаването на текстовете на песните ми, така и в звученето им. Клиповете отново са моя идея. И категорично мога да кажа, че е много по-трудно, когато нямаш голяма компания зад гърба си.

Една от песните ти се казва “Кралят на комерса”. Ще опишеш ли как изглежда той в твоите очи?

Това е последната песен, която представих. Радвам се, че хората я харесват и преобладават положителните коментари. Доста се постарах и това не остана незабелязано от меломаните.

В моите очи кралят на комерса е човек, който знае как да се забавлява и всички погледи са насочени към него. Всички красиви жени се бутат да са в неговата компания, а алкохолът и луксът са в изобилие.. Спечелил е много пари, прави каквото си поиска и е над нещата.

А каква е тази история с опита за саботиране на твой проект, за която се пише из интернет?

Не обичам да се ровя назад в стари истории, само ще кажа, че по никакъв начин не могат да ми повлияят... Винаги ще има хора, които да се опитат да ти направят мръсно. По-важно е да можеш с усмивка да вървиш по пътя си. Такива ситуации ме амбицират още повече.

Как прекара времето, в което трябваше да сме в изолация?

Минах през всички етапи в последните 2 месеца. В началото ситуацията ми се отрази  много тежко, тъй като постоянно съм в движение и това да се затворя у дома и да бездействам не ми харесва. Отделно спрях да гледам извънредните включвания по телевизията, тъй като прецених, че не искам да се стресирам и плаша от случващото се. Много често излизах и шофирах безцелно сам с мислите си.

Когато отпуснаха положението започнах да се срещам с близки хора, но не съм се събирал в големи компании. Обичам много да бъда сред природата и се радвам, че вече имаме тази възможност.

Какво ти предстои?

На този въпрос не мога да дам точен отговор, тъй като не знам все още дали ще представя нова песен през лятото. Имам 4-5 демота, но не искам да претупвам нещата. Когато имам готов проект, ще го обява.

Как планираш да прекараш лятото?

Това лято се надявам да пътувам повече по морето. Отделно имам лични ангажименти, които не са свързани с музиката, и ще се опитам да съчетавам  нещата.

И последно, за какво мечтаеш?

Мечтая за един по-добър свят и хората около мен да са щастливи и успешни.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.