Паметната дата, която отбелязваме в календарите си с розов или червен цвят, е 8-ми март. Това е денят отреден за празник на жената. На нея - майката, бабата, съпругата, жената като начало на живота! Това не е просто празник, в който мъжете подаряват цветя на жените. Не е и ден, в който да изпълните някакъв задължителен досаден дълг. На 8-ми март се показва уважение и любов към Нея, само това.

Как да направите деня специален и незабравим

Не чакайте вечерта, започнете от сутринта. Напишете ѝ няколко малки бележки с послание и ги пъхнете в якето или чантата ѝ. Пригответе закуска или кафе. Целувайте я! Извинете се! Обадете се на майките си, отделете им време, накарайте ги да се усмихнат! Ами бабите, тези нашите или онези чуждите. Усмихнете им се, отстъпете им място в автобуса, помогнете им. Толкова е просто.

Жени, забравете кавгите и клюките за момент поне. Погледнете се и си подайте ръка, бъдете обединени. Вие носите силата. Вие носите живота, нежността и топлината. Бъдете горди от факта, че сте жени!

Съвсем малко история

Датата 8-ми е международно признат за Ден на жената. Дамите получават признание за своите постижения в икономиката, политиката и обществото. В календара тази дата е избрана, защото тогава се провежда първата стачка от жени работнички през 1857 г. в Ню Йорк.

У нас първоначално са се правели малки сбирки в тесен кръг. След 1960 г. честването се разгръща, става мащабно и се превръща в любим празник на всяка жена!

36 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.