На Никулден във Виена ще отвори врати специална книжарница за българите, ценители на литературата, съобщават от Меланж Булгарен. Елица и Анастас са двамата инициатори, захванали се със създаването на мястото, от което не само да се купуват български книги, но и да се говори за литература, да се чете и всеки любопитен да се запознае с нови автори и заглавия.

Мястото е познато за българите в австрийския град – винарна Wein Select. Различното обаче е, че рафтовете на втория етаж ще са запълнени не само с бутилки вино, но и с книги.

"Бихме искали да акцентираме на съвременните български автори”, споделя Елица и допълва: "В Австрия живеят много българи с творчески заряд, които пишат стойностни неща, а някои от тях вече са ѝ издали книги. Ще се радваме ние да предлагаме техните творби, за да могат нашите сънародници по-бързо и лесно да се запознаят с тях”.

В плановете на създателите на специалното място е и възможността за поръчка на книги на достъпни цени, организиране на литературни събития, срещи с български писатели и много изненади за най-малките читатели.

33 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.