Както вече Jurnal.bg ви информира, разпространението на опасния коронавирус сериозно обърка културния живот в страната. След първоначалната пълна забрана на масови събирания от Министерството на здравеопазването все пак промениха наредбата. Разрешават се събитията с до 250 посетители, а относно работата на театрите и кината се разрешава тя да продължи, но като публиката се настанява през един и се отделя допълнително време за сериозна дезинфекция след всяка постановка и прожекция.

РЕШЕНИЕТО

Междувременно екипът на общинския театър „Възраждане“ показа гъвкавост и реши проблема с публиката. Пиесата „Вуйчо Ваньо“ на руския драматург Антон Чехов бе излъчена на живот в социалните мрежи Facebook и Instagram във вторник вечерта (10.03). Като бонус за зрителите бе показана също и обичайната атмосфера зад кулисите, минути преди началото на всяко изпълнение. Изкусните превъплъщения на Георги Златарев, Роберт Янакиев, Свежен Младенов, Жана Рашева и Ивет Радулова събра хиляди виртуални зрители от страната и чужбина.

„Благодарим ви, че бяхте с нас. Надяваме се, че тази криза ще отмине. Ние няма да спрем да се опитваме да сме заедно... Ще продължаваме да ви очакваме, вашите столове са тук“, заяви в края на постановката директорът на театъра Роберт Янакиев.

Ако сте пропуснали излъчването на постановката, но бихте искали да я видите, можете да гледате видеото на Facebook страницата на театъра.

Тагове
206 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.