Трябва да признаем, че най-гъвкави и с най-бързи реакции сред представителите на културата у нас по време на извънредното положение  се оказаха актьорите. Още преди тоталната домашна изолация някои от театрите пуснах live видеа на свои постановки. Сега към модата на онлайн излъчванията се включва и Софийската опера, което определено е доста добър ход, така че това изкуство да стане по-популярно и достъпно за масовата публика.

Какво предлага Софийската опера и балет?

Ще можем безплатно да гледаме някои от перлите в репертоара. Как точно да се насладите на това изкуство, без да излизате от дома, можете да разберете на Facebook страницата на Софийската опера. Там стартира платформата SOFIA OPERA PEARLS STREAMS – поредица излъчвания на записи на живо от богатия репертоар на театъра.

Старт на инициативата бе даден с първата българска историческа опера „Борислав – великият войвода на Цар Иван Асен II” от Маестро Георги Атанасов. Резултатите не закъсняха и представлението е достигнало до над 82 000 зрители.

Следващото представление е балетът от Лудвиг Минкус "Баядерка", записан на 18 януари тази година. Той ще бъде излъчен на 27 март от 17:00. 

37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.