Вероятно всеки от нас е мечтал за това да може да си остане у дома за една-две седмици, но не и при извънредна ситуация в страната. Карантината определено ограничава възможностите ни за забавление, така че трябва да измисляме такива в рамките на дома си. И ако ви е омръзнало да гледате филми и сериали, гледали сте онлайн постановка и сте направили виртуален тур из някой от световните музеи, значи е време да прочетете и някоя интересна книга.

Нека изолацията бъде ползотворна – не само за здравето ни, но и за разширяването на общата ни култура. И ето няколко страхотни сайта, на които можете да намерите безплатни четива от разнообразни жанрове.

Къде да намерим безплатни онлайн книги на български език?

ReadBG

Тук можете да намерите най-различни предложения – от българска литература, през детска, историческа, икономическа, кулинарна, криминална, до научна и психологическа литература. Броят на книгите не е огромен, но има задоволително количество страхотни четива, така че разгледайте.

еКниги

Можете отново да намерите предложения на различни тематики, които да прочетете безплатно или срещу минимално заплащане. Предлагат се още и аудио книги, които са страхотен вариант за всички, които предпочитат да слушат.

BooksBG

Жанровото разнообразие е малко по-ограничено, но пък има интересни заглавия. Можете да избирате между темите „Духовно усъвършенстване”, „Езотерична литература”, „Компютърна литература”, „Научна литература” и „Художествена литература”.

Chitanka

Отново огромно разнообразие от автори и жанрове. Темите са подредени по азбучен ред за по-лесно ориентиране.

209 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.