Дни преди настъпването на 31 декември голяма част от хората са изпълнени с надежда за едно ново и по-добро начало, изпълнено с хубави моменти и незабравими мигове. Затова Новата година се посреща с богато приготвена трапеза, приятна компания, много музика и танци. Смята се, че както ни завари, така ще ни върви чак до края.

 

Спрямо религията, която изповядват различните народи, празникът се отбелязва на различни дни. На 31 декември срещу 1 януари празнуват само християнските страни. Еврейската Нова година започва на 30 септември, а мюсюлманската в края на март - началото на април. Спрямо използваната календарна система, се определят датите на празничните дни, които до голяма част са и официално почивни, както за учениците, така и за работещите.

Голяма част от обичаите свързани с този празник си приличат. Смята се, че всяка една промяна, която искаме да направим в живота ни,  трябва да започне на този ден.

Едно нещо обаче е задължително, а именно доброто настроение. Kогато в полунощ хилядите фойерверки и цветни светлини, обсипят небето, никой не трябва да забравя да си пожелае всичко онова, което иска да му се случи на него и неговите близки през идните дни.

 

39 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.