Дарителски инициативи за събиране на средства в помощ на борбата срещу разпространението на коронавирус започнаха веднага след задълбочаването на проблема у нас. А представителите на културата пък се заеха да измислят креативни начини да стигат до публиката си. След като видя, че това определено има резултат и то доста добър, театърът реши да използва влиянието си в една благородна кампания – „Театърът и зрителите срещу COVID-19” за събиране на средства за респиратор за дихателна реанимация за ИСУЛ.

Чия е идеята?

Кампанията поде Младежкият театър „Николай Бинев”, а целта му е да обедини гилдията, както и цялата културна общност и зрителите. Необходимата сума е 45 000 лв, а с нея ще бъде закупен респиратор за дихателна реанимация за УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”. Също така със средствата ще бъдат осигурени и защитни облекла и дезинфектанти за здравните работници.

„Независимо че вратите на театъра са затворени, репетиционните зали са празни, а театралните салони са притихнали, Театърът продължава да бъде активен.

Инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ е отворена за участие за всички културни институти, артисти и зрители, които имат желание да помогнат чрез дарение или разпространявайки информация за кампанията. Сърдечно благодарим на колегите от Малък Градски Театър "Зад канала", Theatre 199 "Valentin Stoychev" и Софийска филхармония / Sofia Philharmonic, които се включиха в разпространението на информацията за „Театърът и зрителите срещу Covid-19“. ❤️”, написаха организаторите в страницата на събитието във Facebook.

Символично начало

Начало на инициативата бе дадено на 27 март – Международния ден на театъра.

„Убедени сме, че всяка криза, с която животът ни среща, е и възможност за развитие. Чрез кампанията „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ се надяваме заедно да подкрепим здравните работници.

Дарителската кампания се провежда в платформата Helpkarma”, пише още екипът на театъра.

34 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.