Колкото народи има по света, толкова и различни обичаи съществуват. И няма как да е иначе, защото в противен случай всички щяхме да бъдем еднакви, а светът – много скучен. Затова ви представяме няколко странни традиции от различни точки по света, които определено ще ви оставят без думи. Някои от тях може и да ви се сторят стряскащи, но ние няма да ги анализираме, а само ще ги документираме.

Кои са най-странните традиции по света?

  • Фестивалът на маймуната

Да, и такова нещо има. Провежда се всяка година в Тайланд, където в провинция Лопбури устройват невероятни пиршества, само че не за хората, а за живеещите там маймуни. Специално за тях се подготвят цели 3000 кг плодове и зеленчуци. Звучи като страхотно угощение, нали?!

  • Борба между камили

Това забавление е популярно в южната ни съседка Турция. По време на събитието зрителите гледат в захлас борба между две специално отгледани мъжки камили. Любопитните хора обаче трябва да са нащрек през цялото време да не бъдат нападнати от някоя разярена камила.

  • Ден на гъската

Отбелязва се в Испания. Над водата се провесва намазнена гъска, а млади мъже минават отдолу с лодки и скачат, опитвайки се да откъснат главата ѝ.

  • Пиърсинг на индуисткия фестивал „Тайпусам”

Това е религиозен празник, по време на който местните почитат бог Муруган, правейки си пиърсинг на различни места по тялото. Но това не е най-странното нещо, свързано с традициите по тези места. В един от щатите на Индия раждането на Муруган и победата му над духа на отмъщението Соорападман се празнува като хората се пронизват с копие.

  • Ла Томатина

Традиционен бой с домати в Испания – провежда се от 1944/1945 г. В какво се изразява събитието?! Хиляди хора хвърлят един по друг домати за забавление. След точно един час боят спира, а пожарникари минават да почистят улиците.

  • Търкаляне на пита кашкавал по хълма Купър

Може и да ви се стори странно, но това е английски обичай, който датира от преди две хилядолетия. Не се знае как точно е дошла идеята за него, но пък хората си го спазват. Питата се хвърля по стръмен склон и хората се състезават да я хванат, а победителят получава същата пита кашкавал.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.