Кой е цветът, който най-често избирате, пазарувайки дрехи или вещи по магазините? Това ли е вашето предпочитание? Според проучвания, цветът, който ни харесва най-много, е най-често срещаният в нашите домове и гардероб с дрехи, които носим ежедневно.

Цветовете обаче не са просто нещо, което ние избираме. Те са отражение на нашия характер и настроение. Ето защо изборът ни винаги трябва да бъде правилен и точен.

Черен цвят 

Този цвят е олицетворение на амбиция, сила и интелигентност. В по-голяма част от случаите, когато трябва да бъдем част от някое важно събитие, като работна среща, дипломиране или просто веселие, ние избираме дрехи, подходящи за събитието в този цвят. Така можем да бъдем сигурни, че няма да станем обект на нападки и ще бъдем в тон с изискаността и сериозността на събитието, без да привличаме подигравателните погледи на околните.

Кафяв цвят

Цветът за Земята или още определян, като цветът на стабилността и твърдия характер. Така биват възприемани и хората, които си избират този цвят. Със своята визия те успяват да предизвикат респект в другите и могат да бъдат сигурни, че изглеждат не по-малко добре от тях.

Син цвят

Това е един от най-предпочитаните и най-често избраните цветове за продукти в търговските вериги. Синият цвят е символ на спокойствие и чувственост. Любопитен факт е, че голяма част от хората днес, за ежедневната си визия се спират точно на него. Но носейки се в спортно-елегантен стил, всеки се чувства изключително комфортно и дори отлично от направения по-рано през деня избор.

Зелен цвят

Специалисти са доказали, че този цвят има положително влияние както върху нас самите, така и върху околните. Цветът на мира или по-скоро “цветът на природата”, символизира спокойствие и чистота. Хората, облечени в зелено, се смятат за най-усмихнати, омиротворени и дружелюбни.

Червен цвят

Цветът на страстта, силата и надмощието, този който успява винаги да привлече погледите на любопитни зрители. Цветът, който преластява, съблазнява и дразни съзнанието на голяма част от публиката. Хората, който избират този цвят, се смятат за дръзки, смели и решителни.

Жълт цвят

Цветът на щастието, смеха и топлината. Цветът на Слънцето, което стопля, грее и радва всяко едно живо същество. Хората с приповдигнато и винаги отлично настроение, тези, които не таят лоши и негативни чувства обичат този цвят във всичките му нюанси.

Бял цвят

Белият цвят е символ на свободата и невинността. Непреклонните, силни и смели хора попълват гардероба си и дома си с дрехи и предмети в този цвят. Той е символ на нещото ново и красиво. Бялото е един от най-предпочитаните цветове днес.

На кратко казано макар и несъзнателно всеки един от нас може да се превърне в обект на разгадаване от околните, благодарение на избраното облекло. Не напразно, специалисти усърдно проучват и се занимават с възприятието на простото човешко око и чувството, което видяното провокира във всяка една отделна личност.

Когато нямам повече синьо, слагам червено 

Пабло Пикасо

 

Напиши коментар