Много жени са недоволни от външния си вид, обсебвайки се от определени части от тялото си, които смятат за несъвършени. В същото време повечето мъже гледат на жената като едно цяло и я намират за привлекателна във всякакви форми и размери.

Ето няколко неща, които жените не харесват в себе си, но мъжете твърдят, че обичат.

И така, за какво най-често се тревожат жените?

1. Наднормено тегло

Един от най-големите комплекси на много жени и момичета е теглото им. Въпреки че наднорменото тегло и затлъстяването са нездравословни по различни причини, малко хора са загрижени за здравето.

Дори момичетата със средно тегло често имат комплекси за тялото си, защото постоянно се сравняват с модели с нулев размер.

Дори ако техният индекс на телесна маса е в нормалните граници, те са твърде фокусирани върху излишните мазнини на определени места: корема, бедрата, ръцете, брадичката и т.н.

Мъжете обаче са привлечени от жени с различни размери и форми. Някои харесват слаби момичета, други - по-едри, а трети са доста доволни и щастливи с приятелката си, дори и тя да наддава на тегло през целия им съвместен живот.

За много мъже привличането не зависи от числото, което показва кантарът.

 

2. Размер на гърдите

Източникът на друг сериозен комплекс при много жени са гърдите. Интересното е, че тези, които имат твърде малки или твърде големи гърди, са много неуверени в това. 

Тези с малки гърди се страхуват, че няма да се смятат за привлекателни или секси. Същото може да се каже и за тези, чиито гърди са много големи или са загубили формата си.

Въпреки това, в крайна сметка гърдите са гърди и мъжете обичат жени, които са уверени в своята привлекателност, независимо от размера на гърдите. Ако искате да се чувствате по-комфортно и уверено, облечете красиво бельо и ще разберете, че притесненията ви са били напразни.

 

3. Стрии

Това може да е ново за вас, но стриите са естествена част от нашия живот. Казват, че тялото се променя и развива и ще бъде доста трудно да се намери човек, който да няма нито една стрия.

Стриите могат да се появят, когато растежът на тялото ви внезапно се ускори отвъд способността на кожата да произвежда достатъчно колаген. 

Ето защо, ако сте започнали да растете бързо по време на юношеството, съвсем нормално е да откриете стрии по тялото си – дори и изобщо да не страдате от наднормено тегло. Стрии могат да се появят и при тези, които са отслабнали драстично и бързо, или при жени след раждане.

Често смятаме, че тяло със стрии не отговаря на стандартите за гладка, безупречна кожа, които виждаме в Instagram. Въпреки това, наличието на стрии показва, че сте истински, и не вълнува мъжа, ако той ви харесва.

 

4. Целулит

Мъжете може да не харесват целулита, но не го мразят толкова, колкото жените.

Всъщност представителите на противоположния пол се възприемат тялото на жената като цяло и вярват, че жените са твърде обсебени от определени части.

Има и такива, които по принцип не знаят какво е целулит, но като цяло, ако един мъж ви харесва, той няма да се концентрира върху подобни дреболии.

 

5. Коремче

Мечтаете за перфектен плосък корем? За мъжете това не е толкова важно. Освен това много представители на силния пол дори предпочитат момичета с малък корем.

Притесненията за това какво мисли новото ви гадже за не идеалния ви корем или друга част от тялото ви може да развали настроението ви и да ви попречи да се насладите на времето заедно време.

По-добре е да се съсредоточите върху това да си прекарате хубаво, а не върху това какво мисли той за вашето коремче. Няма причина да се срамувате от себе си.

 

 

 

6. Големи задни части

Много жени с изпъкнали задни части се притесняват от това и дори се опитват да ги скрият под широки дрехи. 

Но не се притеснявайте, защото много мъже харесват извити задни части. Те обичат формата и колко меки могат да бъдат на допир.

Не е нужно да се стремите да сте прекалено кльощави.

 

 

 

7. Лунички

Луничките също често са източник на неувереност при някои момичета. Това се дължи на вечното желание да имате перфектна кожа без пигментации и петна.

За щастие, все повече хора започват да осъзнават, че луничките са много сладко малко нещо, което ви прави уникални.

Освен това много момичета специално рисуват лунички върху себе си и дори си правят козметични татуировки, за да имитират, че имат лунички.

 

8. Бръчки

Почти всяка жена започва борбата с бръчките, много преди те да се появят. Прибягват до различни козметични процедури за премахване на бръчки по челото, около устата и очите. 

Но много хора намират бръчките, особено линиите на усмивка и бръчките около очите, за много привлекателни.

Бръчките показват изражението, омекотяват лицето и му придават дълбочина, докато линиите на усмивката създават впечатлението, че човекът е топъл и грижовен.

 

9. Косми по тялото

Към космите по тялото на жените отношението в обществото все още е противоречиво. Някои смятат, че наличието на косми по краката, по подмишниците и в интимната зона е неестетично. 

Други приемат малко количество окосмени по нежния пол, осъзнавайки, че това е естествено.

Макар че повечето мъже все още предпочитат жената да е обезкосмена, ако по някаква причина тя не е успяла да премахне напълно космите, едва ли ще го сметнат за голяма работа.

 

10. Без грим

Жените често се чувстват неудобно без грим, предпочитайки винаги да го носят, когато излизат от вкъщи.

Въпреки това, много мъже предпочитат да видят минимален или дори никакъв грим.

Те не харесват това, гримът понякога значително променя външния вид на жената и тя става различна от естествената си същност.

Всъщност мъжете харесват малко грим по жената, до толкова, че той да бъде почти незабележим.

 

 

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.