Овните са упорити, Близнаците са несериозни, а Девите са истински „сухари“. Това са стереотипи, които се появиха в съзнанието на хората, след като хороскопите станаха популярни. 

По правило подобни твърдения често са извадени от контекста и нямат нищо общо с реалното състояние на нещата. 

Овен

Вторият най-популярен стереотип след упоритостта е митът за агресивността на Овена. Някои хора са сигурни, че знакът на Огъня винаги е готов да влезе в конфликт.

Всъщност представителите на този знак не обичат да псуват и още повече не искат скандали. Подобен стереотип се появи и в резултат на упоритостта на Овните, които винаги се стремят да постигнат резултати възможно най-бързо.

Телец

Мнозина са сигурни, че Телецът е много мързелив. Този стереотип се появи в резултат на факта, че представителите на този знак ценят комфорта и като цяло не бързат много в живота. Ако обаче този знак отделя време, това не означава, че не прави нищо – Телците предпочитат да отделят повече време на дадена задача, но ще я изпълнят много внимателно.

Близнаци

Наричат Близнаците най-фриволният знак на зодиака, но това е само отчасти вярно. Наистина, двойният въздушен знак понякога е несериозен, но има и втора страна.

Концентрирани, хладнокръвни, разумни – това е другата страна на Близнаците, която обаче те много рядко показват.

Рак

Раците наистина са доста емоционални, но ако желаят, могат доста да контролират чувствата си. Въпреки това представителите на този знак не обичат да ограничават проявата на емоциите си и затова не е изненадващо, че мнозина ги смятат за твърде чувствителни.

Лъв

Лъвовете обичат да бъдат център на внимание, харесват го и го приемат за даденост. Това обаче не прави огнения знак егоист! Лъвовете са готови на всичко, за да помогнат на близките си и на тези, които са им скъпи. Факт е, че не всеки може да влезе в списъка на близките до кралския знак и именно за тях те изглеждат егоисти.

Дева

Мнозина възприемат Девите като перфекционисти, които са много придирчиви към другите. Представителите на този знак не разбират с какво са заслужили такъв етикет. В собствените си очи те просто се опитват да направят този свят по-добро място и в никакъв случай не искат да се налагат на хората и да критикуват решенията им.

Везни

Везните се смятат за най-нерешителния знак на зодиака. Причината за появата на подобен стереотип е, че на въздушния знак му отнема повече време за вземане на решения от останалите.

Везните внимателно обмислят текущата ситуация, опитвайки се да разберат и двете страни и едва след това да вземат решение. Не е изненадващо, че те изглеждат бавни и подозрителни на другите хора.

Скорпион

Един от най-любопитните стереотипи е свързан със Скорпионите. Мнозина смятат, че този знак е пристрастен към телесните удоволствия. Този знак наистина може да се счита за много чувствен, но всъщност жадува за любов, нежност, доверие и партньор, за който да отвори сърцато си.

Стрелец

Най-популярният мит за Стрелците са стереотипите за тяхната нерешителност. Твърди се, че знакът на огъня се страхува от сериозна връзка. Представителите на този знак наистина са много свободолюбиви, но това не означава, че избягват отговорността. Просто Стрелците се нуждаят от партньор, който споделя техния интерес към света и тогава ще са готови да създадат семейство.

Козирог

Козирозите се смятат за консерватори и са обвинявани, че не приемат новостите. Всъщност знакът на Земята е много разумен – той наистина може да откаже всички нововъведения, но само ако ги счита за неефективни.

Причината за това отношение към живота се крие в строгия самоконтрол на Козирозите. Те предявяват високи изисквания към себе си и околните.

Водолей

Водолеите често се смятат за ​​хора, на които не може да се вярва поради непостоянството им. Днес въздушният знак казва едно, а утре ще направи нещо съвсем различно. За самите Водолеи всичките им действия са логични и разбираеми. Те просто не обичат да обясняват какво ги е накарало да променят мнението си.

Риби

Мнозина избягват общуването с Риби, защото вярват, че те „не са от този свят“. Това отчасти е вярно – знакът на Водата е потопен във вътрешния си свят и понякога може да е трудно да се стигне до него.

Рибите най-често те се интересуват от външния свят, лесно поддържат диалог и се стремят да говорят със събеседника. Едва след като знакът на Водата е изразходвал много енергия за общуване с приятели, той може да се оттегли в себе си.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.