Нова година е време не само за изготвяне на планове за следващите 12 месеца, но и за изчистване на ума и дома ви. Ето защо януари е най-доброто време да изхвърлите това, от което не се нуждаете, и да освободите място и енергия за новото, което предстои. 

Кои предмети не трябва вече да държите в къщата си?

Стари коледни декорации

Има традиция, според която преди всяка Нова година трябва да си купите нова украса за коледно дърво, за да украсите елхата и къщата. В резултат на това в къщата се натрупва огромно количество декорации, които заемат пространство. Изхвърлете стари играчки и бижута или просто ги подарете на нуждаещите се.

Стари вестници и документи

Във всяка къща можете да намерите голям брой стари хартии, от които дълго време никой не се нуждае. Брошури, писма, списания, флаери, касови бележки, стари гаранционни карти и много други, които абсолютно не ви трябват вече. Нова година е чудесно време да се отървете от тях.

Дрехи, които вече няма да носите

Изхвърлете всички стари дрехи, които вече не планирате да носите. Освободете място в гардеробите и дрешниците. Дарете дрехи на тези, които се нуждаят. Хората ще ви благодарят, а вие ще освободите място за нещо ново.

Нездравословна храна

Хората често дават обещания да започнат новата година, като преразгледат хранителните си навици и сега е моментът най-накрая да ги спазят. Ако решите да спазвате здравословна диета и да отслабнете, започнете с генерално почистване в кухненските шкафове и хладилника, където съхранявате запасите от нездравословна храна. Изхвърлете всичко.

Календар за миналата година

Не е добра идея да държите стария си календар за изминалата година в дома си, още по-малко на стената. Може да донесе лош късмет и негативна енергия във вашия дом. Затова ги изхвърлете сега.

Стари сватбени дрехи

Много омъжени жени пазят сватбената си рокля по сантиментални причини. Но те трябва да приемат факта, че никога повече няма да я носят. Затова си струва да се отървете от нея и да я дадете на някой, който може да я използва. Същото се отнася и за момичетата, които пазят тоалетите, в които са присъствали на сватба.

Стари играчки

Старите играчки вече са радвали вас и вашите деца. Защо да ги държите в къщата? Зарадвайте други бебета, които имат нужда от тях. А онези играчки, които вече са счупени, просто трябва да бъдат изхвърлени.

Нежелани подаръци

Не винаги получаваме точно това, което сме искали за празниците. Така че няма нищо лошо в даряването на вашите подаръци. Няма смисъл да държите в къщата ненужни предмети, които определено няма да ви трябват.

Стари козметични продукти

Разгледайте чантата си с грим. Изхвърлете всички продукти, които отдавна са с изтекъл срок на годност и всичко, което не сте използвали дълго време. Сега е идеалното време за това.

Техника, която не използвате

Отървете се от стария хардуер, който вече не ви е необходим или не работи. Това се отнася не само за технологиите, но и за старите мобилни телефони, зарядни устройства, кабели - като цяло всичко, което е остаряло. Освободете място за нови джаджи.

Харесайте страницата на Jurnal.bg и във Facebook! 

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.