Норма Джийн Мортенсън, известна като Мерилин Монро, е американски модел и актриса, родена в Лос Анджелис, САЩ. Красотата ѝ я нарежда сред най-популярните сексимволи на изминалия век. Носителка е на две награди "Златен глобус" и е номинирана за две награди "БАФТА". През 1960 г. получава и своя почетна звезда на "Холивудската алея на славата".

Противно на хорското мнение и изградения вече имидж, Мерилин Монро изпъква с острия си и проницателен ум, както и с решителността, характерна само за една "истинска жена". Ето и част от цитатите на американската звезда, които ще се помнят и използват вечно:

  1. "По-добре е да си нещастен сам, отколкото нещастен с някого."
  2. "Истинският любовник е мъж, който може да те разтреперва, докосвайки лицето ти или усмихвайки се в очите ти или просто гледайки съсредоточено в пространството."
  3. "Ако не можеш да накараш едно момиче да се усмихне, не можеш да го накараш да направи нищо!"
  4. "Научих също, че най-добрият начин да стоиш настрана от проблемите е никога да не се оплакваш и да не молиш за нищо."
  5. "Кариерата е нещо прекрасно, но не можеш да се гушкаш с нея в студена нощ."
  6. "Приятелството е най-доброто нещо, което съществува в света. Приятелите винаги ще са там за теб. Не се тревожи за фалшивите. Тревожи се за хората, които винаги са пазили гърба ти и никога не са се отнасяли лошо с теб. Винаги помни, че това са истинските ти приятели. Никога не ги приемай за даденост, защото един ден ще изгубиш истински приятел заради действията си. Когато видиш добър приятел дръж се за него."
  7. "Колкото до любовниците, те ще идват и ще си отиват. И, скъпа, мразя да го казвам, но повечето от тях (даже по-скоро всеки един от тях) ще разбиват сърцето ти. Но ти не можеш да се предаваш, защото ако се предадеш, никога няма да намериш своята сродна душа. Никога няма да намериш тази половинка, която те прави цяла, и това се отнася за всичко".
  8. "Не прощавам на хората, защото съм слаба, прощавам им защото съм достатъчно силна да знам, че хората правят грешки."
  9. "Дай на едно момиче правилните обувки и тя може да завладее света."
  10. "Ние всички сме родени сексуални същества, слава Богу… Но е жалко, че много хора презират и смазват тази природна дарба."
37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.