Едва ли има жена, която да не мечтае за страхотна еластична, мека и гладка кожа. Впрочем и мъжете стават все по-суетни, така че подобно желание и от тяхна страна едва ли ще ви изненада особено. Променливото време и вятърът навън обаче определено са предизвикателство за външния ни вид. Затова ето 5 грешки, които повечето от нас допускат при грижата за кожата си, отбелязани от д-р Мона Гухара пред shape.com.

5 грешки в грижата за нашата кожа

  • Очакваме козметиката да свърши всичко

Не подценявайте здравето на кожата, то е не по-малко важно от това на сърцето, например. Затова не разчитайте, че просто ще си купите някой скъп крем за лице и това ще ви предпази от проблеми. Не е важно само какво слагате върху кожата, а също и какъв е начинът ви на живот. Затова хранете се добре, правете упражнения и спете достатъчно.

  • Поставяме си нереалистични цели

Нали не мислите, че ако тежите 100 кг, за нула време можете да станете на половина, без да се отрази това на здравословното ви състояние и на кожата?! Затова нека целите не са прекалено драстични. Просто започнете с лека промяна на ежедневните си навици и нещата ще се случат много по-лесно и без сътресения за организма.

  • Игнорираме зоната под брадичката

Казват, че именно по шията можеш най-точно да разпознаеш възрастта на една жена. Така е, особено ако тя не се е грижила за тази зона. Толкова много хора се концентрират върху лицето и забравят за всичко останало, така че не бъдете от тях.

  • Прекаляваме с козметиката

Добрата грижа, разбира се, включва и добра козметика, но това не означава, че трябва да си правите маски за лице, пилинг терапии, масажи ежедневно или пък по няколко пъти на ден да си слагате крем. Всичко трябва да е умерено. Освен това е добре да се информирате какво точно купувате. Затова четете внимателно етикетите на избраните продукти.

  • Преследваме съвършенство

Нека си признаем, когато си на 50, трудно може да те объркат с 20-годишна, каквото и да правиш. А и още нещо, никой не е идеален, така че и да ви се е появила някоя друга бръчка, не е болка за умиране. Истинската красота не е в съвършенството, а в комплекса от визия и качества. Просто приемете себе си такава, каквато сте и се грижете за себе си по най-добрия възможен начин.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.