• Вървете изправени

Изправете гърба, врата и главата си. Това ни кара да изглеждаме уверени. Когато вървим изправени ще се държим по-уверено. Ако се почувствате странно, си припомнете, че сте самоуверен човек и това ви е нормалната походка.

  • Говорете бавно и спокойно

Хората, които говорят твърде бързо са несигурни в себе си. Изглежда сякаш се притесняват, че ще бъдат прекъснати, защото това, което казват е маловажно. Говорете бавно и обмисляйте всичко, което казвате. 

  • Вярвайте в себе си

Припомняйте си успехите си и се старайте да правите това, в което сте добри. Това ще ви даде допълнителна самоувереност. Много хора се притесняват, че не са достатъчно добри, красиви и т.н. Не се сравнявайте с другите. Старайте се днес да сте по-добри от себе си вчера.

  • Развивайте си

Станете сутринта да потичате, прочетете една книга, работете над недостатъците си. Никой не е перфектен и това е хубавото на живота. Винаги има как да стане по-добре. Запишете се на някой курс, научете нов език. Не спирайте да се вдъхновявате.

  • Започнете с това, което не харесвате

Да речем, че имате да правите нещо важно утре, но изобщо не ви се занимава точно с това. Отлагате го цял ден и накрая е твърде късно. Отлагате го за следващия ден. И за по-следващия. Това създава излишен стрес. Много по-спокойни ще сте, ако свършите най-неприятната работа веднага. Това дава добър старт на деня ви и усещането, че можете всичко.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.