Нека си го кажем - няма идеална връзка, в която никога да не се стига до спорове. Може и още да сте във фазата с хвъркащите пеперуди в стомаха, но замисляли ли сте се дали по всяка тема сте на едно мнение с любимия?! Няма шанс, така че не се заблуждавайте, конфронтации ще има понякога. И тук идва въпросът как да се справите със спорните въпроси и как да се погрижите за своите „здравословни” взаимоотношения.

Съвети за по-добри взаимоотношения

  • Не се отдалечавайте от любимия, напротив – доближете се

Ако ще обсъждате нещо особено сериозно, което знаете, че може да доведе до разгорещен спор, седнете например на някоя малка масичка, където коленете ви ще се докосват и където ще имате идеален зрителен контакт. Много по-трудно е да изневерите на себе си и да останете подвластни на моментната емоция, когато сте в такава близост с някого. Освен това използвайте думи, разкриващи чувствата ви, вместо да обвинявате.

  • Говорете поне 20 минути на ден

Каквото и да се случва, намерете време за половинката си. Отделете ѝ поне 20 минути на ден – нещо изключително важно за двойките с деца. И нямаме предвид разговори от сорта на това „Ще вечеряш ли?” и „Кой филм да гледаме”. Изследвания показват, че средно двойките прекарват около 2 часа заедно всеки ден – в 1/3 от тях гледат телевизия, 24 минути извършват някаква домакинска работа и 30 минути хапват. А ако не общувате достатъчно с партньора си, малките неща могат да „обърнат каруцата”.

  • Не гадайте

Когато предполагате нещо, обикновено грешите повече пъти, отколкото сте прави, твърди експертът по запознанства и връзки Ейми Шоен. Причината за това може да са „призраци” от минали връзки. Затова ако нещо ви притеснява, по-добре попитайте. Комуникацията без спекулации е ключова.

  • Помолете за това, от което имате нужда

Вместо да обвинявате, че любимият човек не се е сетил да направи нещо за вас, много по-добре ще е просто да го помолите. Покажете какви са нуждите ви и не очаквайте, че другият непременно трябва да се е досетил за тях предварително, само защото се предполага, че се познавате достатъчно добре. Не забравяйте, че двата пола мислят по съвсем различен начин и често очевидни за представителките на нежния пол неща, са непонятни за мъжете.

  • Бъдете по-умерени в емоциите

Хората са изключително страстни, когато са прясно влюбени или когато такъв им е темпераментът. Както във всяко нещо, и при емоциите най-безопасно е да се движите в безопасната средна зона. Не забравяйте, че когато сте под силна емоция, обикновено взимате импулсивни решения.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.