В днешния динамичен свят е много трудно да се намери баланс между личния и професионалния живот. Повечето хора си носят работа у дома, а се опитват да решат семейните си проблеми по време на работния ден. Това естествено води до натрупването на стрес с всички негови вредни последствия.

Причини за нарушаване на баланса

Преобладаващата част от хората работят в частния сектор, а това носи много повече напрежение, отколкото при позиция в държавната администрация. У нас повечето държавни работници имат определен работен ден и веднага след приключването му напускат бюрото си и бързат към дома. Но заетите в частните фирми знаят какво означава да работиш след приключването на „нормирания” ден.

Постигането на баланс между личния живот и кариерата е нож с две остриета. Ако се концентрирате върху професията си и прекарвате повече време в офиса, най-вероятно ще пропуснете много прекрасни моменти с близките си хора. В противния случай пък трудно ще можете да се съсредоточите върху работните си задължения, ако сте постоянно ангажирани с домашните проблеми. Това води до загуба на концентрация, объркване по отношение на  житейските приоритети и до намаляване на ефикасността в работата.

Източник: ladyzone.bg

211 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.