Появата на този убийствен вирус COVID-19 ни блокира вкъщи. Свободното движение е спряно. Ограничение има и към все още работещите. Сметките обаче не са спрени, те вървят свободно, но това е друга тема. 

Доскоро всички работещи лекичко завиждаха на онези другите, които не са на бачкане. Сега колелото се завъртя и на всички ни се иска да поработим за разнообразие поне. Шегите във връзка със сегашната ситуация са безкрайни! Ползи от изолацията и живота на бавна скорост обаче също има!

Ефектът върху заобиклаящата ни природа и въздуха и нас самите

Врабчетата се връщат и може би ще успеят да увеличат популацията си. Дружеството за защита на птиците обяви 30% спад в броя на малките птички в градски условия. 

Въздухът е станал по-чист. Разбира се, това се дължи на факта, че колите на пътя осезаемо са намалели. Дишайте спокойно и дълбоко. На терасата или в двора!

Нивото на шум е намаляло значително, основно пак заради липсата на коли. Липсата на всекидневни ремонтни дейности по улиците най-вече също спомага за това. По-тихо и по-спокойно е да спиш вечер! Това е огромен плюс за всеки в градовете!

Непрестанният шум и невъзможността на мозъка да си почине са основните причини за стреса и синдрома на прегряване. Един стресов фактор по-малко, заради "короната".

Катастрофите направо са спрели. Няма ги. Няма ги в новинарските емисии, няма ги в извадките от вестника! Ами няма ги и това е, страхотно е.

Задръстване почти няма /само по КПП-тата/.

Вече имаме време да обърнем внимание на себе си. На половинките си и на децата.

44 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.