За най-голямо съжаление, изолацията на граждани по целия свят все още продължава. Макар и да се разхлабват малко по-малко мерките, препоръчва се работата от вкъщи, ако това е възможно, както и да се избягват всякакви социални контакти. Само така вирусът може да бъде ограничен.

                                    

След поредица от най-различни инициативи, в които се включиха безброй изпълнители, актьори и не толкова известни хора в публичното пространство, чиято цел бе да подпомогне групите от нуждаещи се и множество социално ангажирани звена, се стигна до тази нова идея за благотворителност. Тя освен да подпомогне има за цел да разнообрази и обогати ежедневието ни. 

                                         

Световно известните дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана искат да превърнат този неприятен и изпълнен със страх период за всички в колкото се може по-приятен. Затова тяхната започват организират от името на тяхната марка онлайн работилница в социалната мрежа Instagram, в която ще участват различни артисти. Известните ще разказват за живота и кариерата си и същевременно ще предлагат креативни проекти, които всеки би могал да реализира със семейството си у дома.

                                           

Инициативата ще има за цел да събере средства от всеки един доброволец, участващ в работилницата. Събраната сума ще бъде дарена на университета HUMANITAS , който е посветен на медицинските науки.

„Изправяйки се пред такава огромна трагедия, всяко действие може да изглежда незначително, но благодарение на професор Мантовани, разбираме, че дори един малък жест може да изиграе огромна роля“, казва Габана пред списание Vogue.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.