Преди броени дни бе премиерата на новия проект на поп-фолк фурията Цветина. Парчето се казва „Нарцис“ и е в колаборация с младия ѝ колега Тони. Още от първите дни песента се радва на небивал успех и влезе в топ 5 за най-гледани видеа в YouTube. Повече ще научите от самата Цвети.

Новият ти проект „Нарцис“ заедно с прохождащия изпълнител Тони набира все по-голяма популярност в интернет пространството. Защо реши точно с него да направиш песен?

Харесвам нестандартните неща, нови, атрактивни и най-важното различни от масовката. Не ми допада идеята да се слушат само наложените имена, трябва да има пробив на младите таланти, а такива определено има много в България.

Кариерата ти претърпя големи метаморфози като премина през различни продуцентски компании. В момента самопродуциращ изпълнител ли си?

Винаги съм била такава, просто временно си партнирах с дадени фирми. Сама е най-добре и нямам никакво намерение да стана част от фирма към момента. Мисля, че аз определено съм доказателството, че може да успееш и без фирма.

Кои са плюсове и кои минусите на това да си част от музикална компания?

За себе си съм сметнала, че е много по-добре да съм сама. Плюсовете са много повече да не съм в музикална компания. В чужбина е ок да си в музикална компания, защото имаш много голямо развитие, но тук няма кой знае каква разлика.

В новия си проект работиш с композитора Анди Стефанов, познат на публиката като ANDRO. Готова ли си да даваш шанс на новите композитори и текстописци за бъдещите ти проекти?

Който следи творчеството ми знае, че давам шанс на младите хора, с които работя. За мен е удоволствие да правим хитови песни, а текстовете продължавам да си пиша сама, тъй като мисля, че освен да пея имам и други таланти като този, който на макс да влагам в песните и клиповете. Бог ми е дал дарба и аз трябва да я използвам.

Коя песен те описва най-добре?

Всяка песен показва нещо от мен!

Предишният ти проект – „Напомня на обичане“, е в колаборация с Андреас Камперис. След премиерата на видеото излезе клюката, че изпълнителят не се е съгласил да участва във видеото. Така ли е?

Андреас просто не успя да участва във видеото, тъй като не можеше да пътува заради коронавируса. С него сме в прекрасни отношения.

Как се отразява ситуацията в момента на вас поп-фолк изпълнителите?

Като цяло на всеки един артист по света се отразява случващото се, но вярвам, че ще се справим. Има много по-страшни неща от това, че музикантите временно нямат работа. Хората губят животите си и на фона на това не мисля, че трябва да се драматизира толкова. Знам, че всеки има нужда от пари, но в момента трябва да сме по-гъвкави и разбиращи.

Мислила ли си за албум?

Мисля. Тепърва предстои най-доброто.

Ако можеше да върнеш време назад, какво би променила?

Тук мога да дам дълъг отговор, но ще се въздържа. Бих казала, че времето е безценно и съветвам всеки да го използва разумно и да изживее живота си така, че да няма неща, за които да съжалява и да няма такива, които да не може да поправи! Обичам живота си такъв какъвто е!

Коя е Цветина?

Родена е в Пазарджик, където завършва езикова гимназия. Продължава образованието си в Пловдив, където завършва магистратура, и развива собствен бизнес, свързан с маркови парфюми и козметика. На музикалната сцена дебютира през 2016 г. с баладата „Обещай ми“, с която бързо привлича интереса на феновете. Големият успех обаче идва с колаборацията ѝ с един от най-известните оркестри в България – Рико бенд. След дуета им „Мръсна песен“, който вече има над 7 млн гледания в YouTube, Цвети се нарежда до големите имена в бранша.

През последните четири години Цвети работи с различни музикални компании, но предпочита да се развива като самопродуцираща се. Пише текстовете си сама, а също така се изявява и като сценарист на клиповете си и активно участва в създаването на музиката. И макар да няма завършено музикално образование, седем години е свирила на флейта, което определено ѝ помага много.

Освен официалните си проекти, певицата радва публиката си и с mash up интерпретации на стари песни. Освен това е много успешен влогър в YouTube пространството, където засяга теми, свързани със здравето, психологията, духовното развитие… Влогът ѝ носи заглавието „Смело сърце“ и скоро предстои представянето на втори сезон на едноименната поредица.

Междувременно намира време и за учене и успява да вземе и три дипломи за висше образование по специалностите „Маркетинг и продажби“, „Корпоративен мениджмънт“ и „Криминалистика“. Чували ли сте за друга представителка на поп-фолка с такова постижение?!

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.