Не сте сред почитателите на изтощителните тренировки във фитнеса?! Нито пък си падате по супер стриктните и строги хранителни режими?! Е, имаме чудесно предложение за вас – влезте в топ форма без никакви лишения и без дори да се натоварвате със спорт. Възможно е!

Какво е решението?

Супер начин за справяне със затлъстяването е чрез умствено натоварване, твърдят американски учени. Ако не ви се вярва, само ще вметнем, че професионалните шахматисти изгарят до няколкостотин килокалории по време на състезание и затова отслабват с по няколко килограма. В тази връзка трябва да споменем и още нещо, според проучванията решаването на сложни математически задачи и по време на изпит мозъкът изразходва между 30 и 40% повече енергия от обичайното.

Резултати от проучванията

Ще се изненадате колко точно енергия изразходваме, използвайки „сивото си вещество”. Можем да дадем и точни цифри - 20% при възрастните и 60% при децата и подрастващите. Колкото по-интензивна е умствената дейност, толкова повече храна е необходима за мозъка.

И още едно доказателство! При решаването на сложни математически задачи, например, или при усвояването на нова информация се изразходват повече калории, отколкото ако гледате филм или почивате, твърдят канадски учени.

45 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.