Понякога след неприятен ден първото, което ни се иска, е да си налеем чаша вино или скорострелно да изядем цял буркан с течен шоколад. Има обаче и по-здравословни алтернативи, при това не една и две. Не пречи да опитате някоя от тях и да откриете това, което най-много ви допада.

Ето как да разтоварим след тежък ден 

  • Танцувайте сякаш никой не гледа

Движението и музиката ни помагат да се борим със стреса. Каквато и да е форма на движение ни помага да отделяме ендорфини и да се отърсим от напрежението. Затворете вратата, пуснете любимото си парче и се сбогувайте с неспокойствието и негативните мисли.

  • Рисунаве и оцветяване

Като деца всички обичахме да оцветяваме с флумастери. Има книжки за оцветяване за възрастни с много красиви картинки. Оцветяването действа много терапевтично и ни напомня за детството.

  • Ароматерапия

Обонянието може да ни доведе спомени, както никое друго сетиво. Лавандулата доказано успокоява нервната система и помага за заспиването. Ако не сте фенове на лавандулата, ванилията и жасминът имат подобно действие и ни напомнят за щастливи детски моменти.

  • Сутрешна медитация

Сутрешната медитация действа противостресово и е ключова за спокойствието през деня. Други ползи са нормализирането на кръвното и балансирането на лявото и дясното полукълбо на мозъка. Ако не можете да медитирате сутрин, опитайте се да си отделите 15-20 минути през деня. 

  • Йога

Йогата балансира ума и тялото. Помага за свалянето на мускулното напрежение, нормализира дишането и пълни кръвта с кислород. Ако се притеснявате, че нямате опит, можете да пробвате йога за начинаещи. Хубавото на йогата е, че повечето видове са подходящи за всички. А и единтсвеното, от което се нуждаете, е желание. 

Вие как се разтоварвате след тежък ден?

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.