Може и да е едва на 12 години, но Кийдрон Брайънт вече е сензация в интернет. Момчето изпълни песен – I Just Wanna Live, в знак на протест срещу несправедливото отношение към тъмнокожите в САЩ и това му донесе огромна популярност. Госпъл изпълнителят направи фурор с прекрасния си глас.

Записът му се оказа повече от сполучлив и той за нула време стана звезда в Instagram. Толкова популярен, че от най-големите звукозаписни студиа в света – Warner Records, му предложиха договор. Компанията пусна сингъла на 16 юни и обяви, че 100% от нетните печалби ще бъдат дарени на NAACP (организация за граждански права в Съединените щати, създадена през 1909 г. за насърчаване на справедливостта към афро-американците).

Пробив

Малко след убийството на Джордж Флойд в Минесота (тъмнокож, починал по време на арест, след което започна вълна от протести от другата страна на Океана) малкият Кийдрон качи в социалната мрежа песен по темата. В нея момчето разказва какво е да живееш като тъмнокож в Щатите и да бъдеш „преследван като дивеч“. Ето какво казва Кийдрон:

„Аз съм млад черен мъж, който прави каквото може, за да устои. О, но когато се огледам, виждам какво се случва на хората като мен. Всеки ден ме преследват като дивеч. Хората като мен не искат неприятности“.

Видеото му било гледано няколко милиона пъти. Изпълнителят дори получава поздравления от известни личности като Барак Обама, Леброн Джеймс, Джанет Джаксън и Лупита Нионг‘о.

Вълна от реакции

Роденият във Флорида тийнейджър се появи и по телевизиите в "Шоуто на Елън Дегенерес" и други програми. Актьорът Уил Смит пък включи клипа му в своето видео "Без справедливост, без мир", което пусна в социалните медии.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.