Заплахата от коронавирус все още обърква нормалния ритъм на живота ни и предвид факта, че новите условия продължават вече повече от 3 месеца, много хора се питат наистина ли опасността е толкова голяма. И недейте да мислите, че само българите са подозрителни по темата, всички се питат същото. Като цяло страховете остават много високи.

Какво показват проучванията?

С 59% българите са сред нациите, които смятат заплахата от коронавируса за преувеличена. Другите на същото мнение са жителите на Босна и Херцеговина (66%), Казахстан (61%) и Молдова (58%). 

Глобалната картина обаче е различна. 54% в изследваните държави не смятат, че заплахата от коровируса е преувеличена, докато 41% са на противоположното мнение. Освен това подкрепа за овладяването на мерките по време на кризата е доста висока. 63% одобряват, докато само 34% от хората смятат, че мерките не са били подходящи.

Кога ще си върнем живота обратно?

Всички се надявахме през лятото с покачване на температурите нещата да се разминат, но изглежда няма да се случи точно така. Връщането към нормалността ще се случи към края на годината, смятат 41% от анкетираните. 47% обаче не вярват в това. По-големи оптимисти в това отношение са хората в Казахстан (65%), България (61%), Малайзия (60%) и Пакистан (59%). В същото време най-притеснени са в Япония (само 11% оптимисти), САЩ (28% оптимисти) и Великобритания (20% оптимисти).

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.