Вярно е, че пандемията доведе куп неприятности за всички, само че може да се окаже едновременно с това и най-щастливият момент в живота ни. А причината, кога иначе ще разполагаме с толкова много време, което да прекараме у дома с любимите си хора. Затова погледнете с усмивка на случващото се и се възползвайте от възможностите, които ни предоставя тази сложна ситуация.

А ето и 3 начина, с помощта на които да запазим усмивката на лицето си:

  • Излегнете се на дивана и се отдайте на пълен релакс

Природата е това, което истински може да ни зареди с положителни емоции и мисли. Предвид обстоятелствата, а и влошилите се метеорологични условия не предвиждат обиколки сред природата, затова намерете начин да я пренесете у дома. Как?! Свалете си някое приложение със звуци от природата или просто си пуснете някое такова клипче в YouTube, излегнете се на дивана и си представете, че сте в гората, заобиколени от най-поразителната зеленина, която сте виждали.

  • Започнете деня със студен душ

Не звучи особено приятно, само че определено е много ободряващо. И ако не ви се вярва, ще споменем финландците, които обичат да плуват през зимата в езерото или в морето толкова, колкото обичат и сауната, пише Forbes. Тайната се крие в това, че след подобна баня циркулацията на кръв в тялото се подобрява и то започва да се затопля и да ни кара да се чувстваме щастливи. Тялото ни произвежда хормона на щастието серотонин заедно с допамин и стресът започва да изчезва.

  • Насладете се на изкуството онлайн

За подобни възможности вече Jurnal.bg ви писа, но отново ще напомним. Добро настроение можете да си осигурите и с помощта на изкуството, на което сега можете да се насладите онлайн. Направете виртуален тур сред някои от най-известните музеи, прочетете някоя страхотна книга или гледайте хубав филм.

36 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.