Извинението на повечето хора, че не спортуват, е липсата на време. Ако обаче попитате някой силно запален по извайването на перфектната фигура, едва ли ще се съгласи с този довод. Затова ето няколко жокера от нас как да горите калории, без да се налага да тренирате до пълно изтощение във фитнес залата.

Ходете по стълби

Забравете за асансьора и се качвайте само по стълбите. Достатъчни са 5-10 минути и ще видите, че има смисъл. Освен това можете да се разхождате из природата като катерите хълмове, а докато сте в града – стръмни улици. Това определено ще накара тялото ви да се понапрегне, но пък резултатите са гарантирани. При такова изкачване ще горите 50% повече калории, отколкото при движението по равни участъци.

Ходете бързо

Практикуването на бързо ходене също е добър вариант за отслабване. Трябва да се редуват бързо и умерено ходене за най-добри резултати – 30-60 секунди на високи обороти, след това 5 минути по-скопокойно придвижване.

Не забравяйте за ръцете

Ако сте от хората, които сте понаддали някой друг килограм в последно време, със сигурност това си личи и по ръцете ви, така че трябва да помислите как да ги стегнете и тях. Но как да тренирате ръцете, докато ходите? Сгънете лактите под ъгъл от 90 градуса и после започнете да се движите.

Пожелаваме ви успех в постигането на мечтаната фигура!

И не забравяйте! Движението е здраве.

39 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.