Вече говорихме за това дали продуктите от магазина биха могли да ни прехвърлят COVID-19. И макар че според някои специалисти няма място за паника и можем да сме спокойни, други експерти препоръчват да накисваме плодовете и зеленчуците за 10-15 минути. По този начин можем да направим домашна профилактика срещу разпространението на новия коронавирус, съобщи руската информационна агенция ТАСС.

Какво точно трябва да направим?

Първо старателно измиваме плодовете и зеленчуците с неутрален миещ препарат, след което ги накисваме във вода. Накрая отново ги изплакваме, препоръчват специалисти от Всерусийския научно-изследователски институт по проблемите на гражданската отбрана и извънредните ситуации. Освен това веднага след като се приберем от пазар трябва да измием ръцете си и после да разпределяме продуктите.

"Продуктите в твърда опаковка - пластмасова, метална или стъклена, трябва да бъдат измити със сапун. Преди изваждането им трябва да бъде измит и плотът, който се използва", съветват специалистите.

Специалистите съветват също редовно да се дезинфекцират масите, дръжките на вратите, столовете и различни устройства с битови препарати, които също убиват вирусите. 

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.