Безспорно визията ни се определя не само от модела дрехи, но и от цветовете, които подбираме. Всяка една багра може да отправи различно послание. Затова трябва да сме много внимателни, за да не оставим погрешно впечатление.

И все пак, едва ли има човек, който би сбъркал символиката на червеното. То определено няма начин да остане незабелязано, но докато на мъжете им действа по-скоро като на бикове, дамите го приемат преди всичко като заплаха.

Пурпурното говори за смелост, предизвикателство, страст, секс. Няма спор това е цвят, който провокира интереса на господата, но не остава незабелязан и от дамите. Те смятат жените, облечени в алено, за по-явно сексуални и отворени за интимни преживявания. Не само това, ами жените, които спортуват, облечени в такава багра, са сериозни сексуални съперници, което повишава конкуренцията. Ето защо червеното може да се определи също като агресивно и предизвикателно.

Кое определя сексапилността

Макар всеобщото мнение да е, че червената рокля действа възбуждащо на мъжете, ново проучване на Pazda, всъщност показва, че не баграта е определяща в това отношение. Сексапилността, чувствеността и страстта се определят от комплекс от фактори – изражение на лицето, поведение, разговори.

 „Хората не винаги вземат решения за другите автоматично. Но ако спрем и вземем предвид цвета, то той може да повлияе на начина, по който тази преценка се обработва", обясняват изследователите.

2 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.