Всеки има своя мечтана работа, която, за съжаление, обаче не винаги успява да постигне и стартира. В дни на криза осъществяването на каквито и да било цели става още по-трудна задача, тъй като голяма част от фирмите изпитват финансови затруднения, а конкуренцията между кандидатите става още по-голяма. Затова ще се опитаме да ви дадем някои от най-важните съвети и правила, които биха ви помогнали да се справите в затруднена ситуация.

                                   

Къде да търсите информация?

Специализирани фирми. Съществуват фирми, чиято дейност е свързана изцяло с подбор на кандидати, които отговарят на определени изисквания, предварително определни от работодателите, използващи услигите на подобен тип компании. Така наречените фирми посредници определят чрез предварителено проведено от тях интервю дали кандидатът отговаря на изискванията и определените критерии и ако всичко е така, както трябва, успешно свързва кандидата с фирмата, нуждаеща се от нов, квалифициран персонал.

Медии. Именно те са един от най-важните източници на информация за намиране на работа, но въпреки това трябва внимателно да се четат обявите и да се търси допълнителна информация, която да осигури необходимата сигурност. Най-подходящи са националните медии, които се ползват с добър публичен авторитет, а също и специализираните икономически издания, които имат сериозен привкус и наподобяващ национален характер.

Информация в интернет. В интернет пространството могат да бъдат открити множество обяви, но никога не трябва да се забравя, че именно това е мястото, където достъпът е свободен и всеки може да публикува. Не напразно се препоръчват по-известните сайтове, свързани с предложения за работа.

Обяви по стените или листовки по улиците. Изключително атрактивна форма за предоставяне на информация да даден човек. Именно по този начин много неизвестни фирми предлагат заплащане във различни валути и възможности за почасово и седмично заплащане. Голяма част обаче от точно тези работодатели не плащат никакви осигуровки. Ето защо рядко се случва кандидатът да остане удоволетворен от работата, намерена по този начин.

34 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.