Мери Остин е бившата годеница на легендата Фреди Меркюри. Двамата се срещат, когато тя е на 19 години, а той още не е известен. Стават изключително близки и след 4 години вокалистът предлага брак. По-късно обаче признава своята сексуална ориентация и така и не се стига до сватба. Въпреки това "всичко мое е и твое".

Той беше абсолютно уникален и уверен в себе си за разлика от мен. Трябваха ми три години, за да се влюбя в него истински. Но такова чувство не съм изпитвала към никого. С него се чувствах защитена", разказва Мери.

Единственият ми приятел, това е Мери и не искам никой друг“, пък казва от своя страна Фреди Меркюри.

 

Двамата запазват приятелството си чак до смъртта на легендарния музикант. Преди да почине той подготвя наследство, в което отрежда Мери да получава 50% от неговите приходи от Queen, които след смъртта на родители му стават 75%. Освен това тя наследява и къщата му в Западен Лондон на стойност 20 милиона британски лири.

67-годишната днес Мери Остин получава и 51.3 милиона долара за филма „Бохемска рапсодия“, при това без да участва в него и без да има някакво отношение към сценария. Тя просто е трябвало да даде съгласието си. От бъдещите печалби на прожекцията Мери Остин ще прибира по 16% от приходите.

36 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.