Очарователната Валерия Стефанова е новата носителка на титлата „Мисис България Universe” и безспорно впечатлява с красотата си. Само че това не е всичко, което може да предложи. Още преди години, когато все още е в родното Хасково, си дава сметка, че не е достатъчно да си просто красива и затова прави всичко възможно, за да постигне мечтите си. Животът я отвежда в Лондон, както и на много други интересни места. Не се притеснява да започва от нулата, защото само смелите успяват. Непрекъснато доусъвършенства себе си и в момента се развива в сферата на правото, а може да се похвали и със супер успешен бизнес зад гърба си. Повече за живота и амбициите на тази млада дама за пример, ще научим от самата нея.

Пандемията ти даде възможност да сбъднеш една от мечтите си - титлата "Мисис България". Ако оставим чисто медицинската страна, виждаш ли нещо положително в ситуацията?

Да, по-широкото използване на информационните и комуникационни технологии и дигитализация. Компаниите и частните лица са адаптирали бързо виртуални инструменти за извършване на дейности, които преди са били лице в лице. Това означава по-голям достъп до информация и знания, както и повишаване на производителността. Намаляване на CO2 и други замърсяващи емисии, намаляване на престъпността (включително на процента на убийствата) и пътните инциденти, по-малко използване на хартия. От Adobe Acrobat съобщиха, че използването на PDF документи се е увеличило с 50% по време на пандемията.

Също така има повишена точност. Няма повече оправдания за късното пристигане на среща, обвинявайки ужасния трафик. И накрая, най-голямата печалба - подобрен семеен живот.

А кои твои планове се объркаха през последните месеци?

Винаги има пукнатини във всеки един план, но се опитвам да ги преодолея. За мен най-важно е бъдещето ми. Бъдещето оттук нататък за мен е кариерата ми като адвокат в собствената ми фирма и да бъда страхотна майка.

Преди години си направила своя „карта на успеха“. Можеш ли да ни издадеш какво точно включва тя и всичко по план ли се случи?

Единствено си мечтая за по-добри успехи като адвокат и в собствения ми бизнес, както казах. И най-вече мечтая да видя дъщеря ми като една успяваща млада дама някой ден с по-добро бъдеще дори от моето.

Има ли места, които искаш да посетиш, но още не си успяла?

Най-доброто място, на което винаги искам да отида, е Тибет. Тибет има толкова много да предложи на пътуващите, търсещи по-малко изминатите пътеки, с огромни пейзажи на голяма надморска височина, цветни фестивали и очарователна древна култура за откриване. Феноменалната природа на Тибет е като никое друго място на Земята – отдалечена и незабравима. Обширното тибетско плато, противопоставянето на заснежените върхове на най-високите планини в света ще оставят всеки в страхопочитание. Тибет често е наричан "Покривът на света". Това е така, защото по-голямата част от Тибет се намира на височина около 4500 м над морското равнище.

Какво ти дават пътешествията по света?

Енергия, която ме зарежда с толкова позитивни емоции, че да забравя стреса от работата и напрежението.

Направила си „карта на успеха“ и за детето си. Това не те ли причислява към твърде амбициозните родители?

За мен не съществува такава дефиниция "твърде амбициозен"- и като човек, и като родител. Аз трябва да бъда добър човек и добър родител и да дам всичко най-добро на детето си.

Какво планираш и искаш да му се случи?

Няма нищо по-изумително от това да гледаш как детето ти се учи и расте. Добротата над всичко останало. Разбиране на себе си и на другите. Интегритет. Постъпвайте правилно, дори когато е трудно. Любов към себе си, към другите, към вашия свят. Искам да усвои тези качества, защото това ще я направи по-добър човек и също така бих искала в бъдеще да поеме семейния бизнес.

Ще те върна малко назад в миналото… Ще ни разкажеш ли в кой момент осъзна, че родното Хасково е тясно за твоите амбиции?

Винаги съм била трудолюбива. В момента, в който завърших училище, веднага започнах работа. Но това, което промени нещата, беше фактът, че не говорех английски. Това ми пречеше да комуникирам свободно с всички.

От нещата, които знаем за теб, работата и интересите ти винаги са били свързани с красотата… Защо реши да се захванеш с право?

Всъщност винаги мечтата ми е била да бъда адвокат. Когато минах 30-те години, реших да се занимавам с това, за което винаги съм мечтала. Това би ми носило най-голямо удовлетворение в живота. Работата трябва да ти носи наслада, а не само пари.

Какво би искала да постигнеш в тази сфера?

Аз вече имам кантора, която е малка за момента. Уча криминално право. Много скоро се надявам да завърша и да съм активен адвокат, но ще ги имам и двете.

А какво се случва в момента с бизнеса ти с красотата?

Бизнесът ми с медицинската клиника приключи още при заминаването с мъжа ми за Китай. Продадох го и заминах с него, тъй като неговата работа беше в Макао и заминах с него.

И как сред всичките ти ангажименти и интереси намира място и страстта ти към високите скорости?

Бързи вълнения. Когато карате бързо, можете да намерите усещане за поток на свобода, докато вятърът се вее в косите ви.

Как гледаш на титлата „Мисис България“ – като нещо, което носи удовлетвореност и признание, или по-скоро като на възможност?

Носи ми и двете - удовлетворение и признание, също така и възможност да помагам на хората в нужда.

След конкурса се появиха и клюки по твой адрес, че си се разделила със съпруга си. Ще коментираш ли темата?

Имахме леки недоразумения преди конкурса, но в момента сме заедно. Нямам проблеми в личния живот и не се притеснявам да говоря за него – не крия нищо, наслаждавам се на любовта. В момента живеем на различни места – той е на едно място заради работата му, аз съм в България, тъй като тук е по-добре за дъщеря ни.

Искаш да се занимаваш повече с благотворителност и дори вече имаш конкретни планове. Ще ни разкажеш ли за онлайн курсовете по английски език за деца от социално слаби семейства?

Да, в момента имам благотворителна инициатива - уроци по английски за социално слаби деца. Обучението ще се провежда онлайн заради ситуацията, в която се намираме. В момента съм в процес на търсене на най-добрите учители, които могат да научат децата качествено. Съвсем скоро ще разкажа повече подробности за тази инициатива.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.